Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled kola 2. NL: Jadran LP na starom mjestu

Peto kolo Supersport 2. NL donijelo nam je novu promjenu na vrhu. Uvjerljivom pobjedom u Poreču protiv imenjaka, Jadran Luka Ploče se vratio na mjesto na kojem su proveli veći dio prošle sezone.

Opatija – Radnik Križevci 0:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo su u petak na Kantridi otvorili Opatija i iznenađenje dosadašnjeg djela prvenstva Radnik iz Križevaca.

Gosti iz Križevaca nastavili su sa sjajnim ulaskom u sezonu novom minimalnom pobjedom. Trenutak odluke dogodio se u 56. minuti kada je Mihael Mladen lijepo pogodio za pobjedu gostiju.

Belišće – Mladost Ždralovi 0:0

Jedina utakmica ovog kola bez golova odigrana je u Belišću. Domaćini nisu uspjeli doći do prve ovosezonske pobjede, dok Ždralovi nastavljaju niz neporaženosti u prvenstvu u kojem ne znaju za poraz od prvog kola.

Bjelovar – Krk 4:0

Bjelovar je protiv novaka u ligi odigrao dobru utakmicu i zasluženo upisao visoku pobjedu.

Utakmicu je otvorio Jovan Motika golom iz kaznenog udarca pred sami kraj prvog dijela. Isti igrač upisao se u strijelce i u 48. minuti nakon lijepe akcije domaćina.

Krk se pred kraj utakmice otvorio što je rezultiralo s još dva pogotka u njihovoj mreži. U 85. minuti zabio je Josip Čikvar, dok je konačni rezultat postavio Nino Stojanović dvije minute kasnije.

Hrvace – Dugo Selo 2:1

Dugo Selo nastavlja s razočaravajućim ulaskom u sezonu. Ekipa koja je uoči sezone pokazivala ambicije za dobar plasman nakon pet kola ima samo dva boda.

Domaćin je u vodstvo došao u 21. minuti kada je zabio Pjero Škarić. Dugo Selo se u igru vratilo u 58. minuti kada je Matija Fintić sigurno realizirao kazneni udarac.

Trenutak odluke dogodio se u 88. minuti. Tada je Josip Glavović zabio za veliko slavlje domaćina koji nakon lošeg početka sezone sada puno lakše dišu.

Jadran Poreč – Jadran Luka Ploče 0:3

Dvoboj dva Jadrana pripao je gostima iz Ploča koji su uvjerljivom pobjedom prvi puta ove sezone zasjeli na prvo mjesto.

Nakon što je u 41. minuti Oliver Sumić promašio kazneni udarac za domaćine, sve je odlučeno u četiri minute u drugom dijelu. Tada su u razmaku od 48. do 52. minute za goste zabili Nikola Rodin, Karlo Taslak i Frano Medić.

Kustošija – Trnje 4:0

U zagrebačkom derbiju Kustošija je uvjerljivo svladala Trnje koje nije bilo na razini koju su pokazivali u ranijim utakmicama.

Domaćine je u vodstvo doveo Karlo Igor Majić pogotkom u 33. minuti. Vodstvo je udvostručio Dino Tomas u 75. minuti.

Pobjedu Kustošije potvrdio je Fran Petković s dva zgodtika u 83. i 86. minuti.

Marsonia – Hrvatski Dragovoljac 1:3

U dvoboju dva bivša prvoligaša Hrvatski Dragovoljac priredio je vjerojatno najveće iznenađenje kola.

Gosti su poveli u 28. minuti golom Svena Adžage nakon lijepe akcije. Vodstvo je udvostručio Seth Amoateng u 67. minuti.

Nadu je Marsoniji vratio najbolji strijelac lige Selmir Mahmutović golom iz kaznenog udarca. Domaćini su tada bacili sve karte u napad, a potvrdu Dragovoljca potvrdio je Leo Perić nakon kontre u 96. minuti.

Karlovac – Grobničan 2:1

U večernjem terminu Karlovac je golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade došao do važne pobjede.

Prvi gol za Karlovac postigao je Gordan Bunoza u 61. minuti. Grobničan je izjednačio sedam minuta kasnije golom Basit Akinola Jabite.

Kod gostiju je u 73. minuti izravni crveni karton dobio Marko Ravlija. Činilo se kako će gosti izdržati, ali onda se ukazao Goran Paracki u 94. minuti. Nakon lijepo izvedenog slobodnog udarca zabija za veliko slavlje domaćina.

Komentari

Povezano