Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled kola 2. NL: Marsonia i Trnje misle ozbiljno

Drugo kolo trećeg ranga hrvatskog nogometa, odnosno Supersport 2. NL ponudilo nam je zanimljive okršaje. Nakon dva odigrana kola, jedine momčadi sa maksimalnim učinkom ostali su Marsonia i Trnje.

Hrvatski Dragovoljac – Kustošija 0:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kustošija je u prvom kolu doživjela neočekivan poraz od Marsonije. Uspjeli su to ostaviti iza sebe i visoko slaviti na gostovanju kod Hrvatskog Dragovoljca.

Jedini pogodak u prvom dijelu postigao je bivši igrač BSK-a i Cibalije Ivan Mihaljević. Posao je dovršen u drugih 45 minuta s još tri gola u mreži Dragovoljca. Golove su postizali Davor Lovren, Fran Petković i Karlo Majić.

Dugo Selo – Opatija 0:1

Dugo Selo loše je ušlo u novu sezonu. Nakon neriješenog rezultata protiv Krka u prvom kolu, sada su doživjeli domaći poraz od Opatije.

Pobjednički pogodak za goste postigao je Mario Kordić-Gruzić u 83. minuti. Važni su to bodovi za Opatiju uoči domaćeg susreta sa zahuktalom Marsonijom.

Jadran LP – Hrvace 3:2

Ljepoticu kola odigrali su na stadionu Jadranovo Jadran LP i Hrvace. Nakon utakmice su se pisala i priopćenja o suđenju, no krenimo redom.

Domaćini su u prvih 45 minuta ostvarili prednost od 2:0. U osmoj minuti zabio je Karlo Taslak da bi Jozef Kuqi udvostručio vodstvo prije odlaska na predah.

Kada se činilo kako će Jadran mirno do bodova, Hrvace u zadnjih deset minuta zabijaju dva gola. Prvo je u 83. minuti Moreno Vušković smanjio rezultat, a samo minutu kasnije je stvari na početak vratio Ante Bolanca.

Trenutak odluke dogodio se u sudačkoj nadoknadi. Nakon jednog starta gostujuće obrane u kaznenom prostoru, sudac Ivan Vukančić je pokazao na bijelu točku. To je jako razljutilo goste koji su priložili i priopćenje o suđenju. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Ivano Čepo koji je donio tri boda domaćima.

Krk – Grobničan 2:1

Krk nastavlja s neočekivano kvalitetnim ulaskom u sezonu. Nakon neriješenog rezultata protiv Dugog Sela, dolaze do pobjede protiv Grobničana kojemu je ovo jedno od najkraćih gostovanja u sezoni.

Domaćini su do vodstva od 2:0 došli golovima Matije Matulje i bivšeg igrača Grobničana Tina Jurice. Počasni pogodak za Grobničan postigao je Dražen Pilčić iz kaznenog udarca u 86. minuti.

Marsonia – Belišće 4:1

U slavonskom okršaju Marsonia je došla do nove pobjede. Junak je bio Selmir Mahmutović koji je hat-trickom najavio kandidaturu za najboljeg strijelca lige.

Prvi pogodak došao je u 26. minuti kada je Mahmutović sigurno izveo kazneni udarac. Vodstvo je udvostručeno do kraja poluvremena nakon greške obrane gostiju, da bi hat-trick bio kompletiran u 66. minuti.

Nadu je gostima pred kraj vratio Stipe Vrdoljak, ali je ona brzo ugašena golom Domagoja Marušića nakon brze kontre.

Mladost Ždralovi – Bjelovar 4:1

Uspjeli su u Ždralovima isprati gorak okus poraza u Karlovcu u prvom kolu. Stradali su njihovi geografski susjedi iz Bjelovara.

Sve je bilo riješeno nakon 70 minuta kada je na semaforu stajalo 4:0. Dva gola postigao je Luka Pisačić, jedan je dodao David Žabec, dok je Patrik Šantalab poslao loptu u svoju mrežu. Počasni pogodak za goste zabio je Josip Čikvar.

Radnik Križevci – Jadran Poreč 5:0

Još jedna nova momčad u ligi je dobro krenula u sezonu. Nakon tijesnog poraza u Bjelovaru, protiv Jadrana iz Poreča su došli do prvih ovosezonskih bodova.

Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 3:0 za Radnik. Tomislav Turčin zabio je dva gola, a jedan je dodao Mateo Dunić.

Dva gola u drugom dijelu zabili su Mihael Mačković i Kristijan Katalenac za potpuno razbijanje gostiju iz Poreča.

Karlovac – Trnje 0:3

Nakon razbijanja Hrvaca u gostima, Trnje je došlo do još jedne velike pobjede na gostovanju. Ovoga puta stradao je Karlovac.

Trnje je povelo u 27. minuti golom Karla Bužanića. Pobjedu su u drugom dijelu potvrdili Karlo Dobrilović i Josip Kolar.

U idućem kolu Trnje čeka još jedno gostovanje, ovog puta kod Bjelovara. Nakon ove dvije pobjede, nitko neće sa zadovoljstvom čekati Trnje u rasporedu kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Komentari

Povezano