Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled kola košarkaške HT Premijer Lige

Prvo kolo Lige za prvaka u košarkaškoj HT Premijer Ligi donijelo nam je dosta uzbudljivosti, te se nadamo da nas još mnogo istih čeka do kraja sezone. No, krenimo redom…

:basketball: Košarkaši Furnira su na gostovanju kod Cedevite Junior u gradskom derbiju slavili s iznenađujuće visokih 100:65. Košarkašima trenera Jeronima Šarina je jednostavno sve polazilo za rukom. Agresivna i čvrsta obrana koja je rezultirala sa čak 15 ukradenih lopti, odnosno prisilila Vitamine na 21 izgubljenu loptu, te vrlo dobar napad s 12 ubačenih trica uz 19 asistencija odveli su momčad iz zagrebačke Dubrave do uvjerljive pobjede u Trnskom, uz ogromnu dozu samopouzdanja pred nastavak sezone. Filip Bjelanović s 24 te Mihael Kos s 19 poena predvodili su pobjednike, dok je najbolji strijelac Cedevite s 12 ubačaja bio Jakov Mustapić.

:basketball: Derbi kola odigran je na zadarskom Višnjiku, gdje je gostovao Split. Oko 1000 prisutnih navijača Zadra ušutkao je Shannon Shorter tricom za konačnih 84:83 za Split 13 sekundi prije posljednje sirene. Možda je Zadranima ipak presudio izostanak Luke Božića zbog ozljede, ali to nikako ne umanjuje zasluženu pobjedu Žutih, za koje je 22 poena ubacio Mate Kalajžić. Kod Zadra se s 20 poena istaknuo Marko Ramljak, a jedan manje ubilježio je Dario Drežnjak.

:basketball: Šibenka je uz poraz protiv Cibone u Zagrebu postala i prva momčad koja je ove sezone ubacila manje od 50 poena. Do konačnih 84:48 Vukove je vodio Ivan Perasović s 15 poena, a s 11 je ubačaja najbolji strijelac Šibenke bio Antonio Klarin.

Liga za ostanak

Ni ovaj dio natjecanja nije bio ništa manje zanimljiv, dapače. Škrljevo, Alkar i Zabok doveli su nove igrače, Dinamo je ostao bez Markote, te nas očekuje neizvjesna borba kako za doigravanje, tako i za ostanak u ligi, a svih šest momčadi ima šanse za oba scenarija.

:basketball: Dinamo je u Draženovom domu poražen od DepoLink Škrljeva s 85:70. Zelene je do važnog trijumfa vodio svestrani Amerikanac Griffin Ramme ubilježivši 21 poen, 9 skokova i 8 asistencija. S 22 odnosno 20 poena kod Dinama su se istaknuli Ivan Vučić te imenjak mu Novačić.

:basketball: Gorica je vrlo dobrom trećom četvrtinom stigla do lijepe prednosti protiv Zaboka i na koncu slavila sa 86:77. Milan Lužaić ubacio je 23 poena za Goricu, dok je 21 kod Zaboka upisao Marko Perović.

:basketball: Bosco je došao do vrijedne pobjede u Sinju, gdje je svladao Alkara s 80:72. Mladi i talentirani Luka Krajnović ponovno je bio najučinkovitiji igrač Bosca, ovaj put s 20 poena uz vrlo dobrih 58% šuta iz igre, a odličnu all-round rolu odigrao je Luka Babić sa 16 poena, 8 skokova i 7 asista. Kod domaćina se s 21 poenom i 10 skokova istaknuo Christian Peevy.

Komentari

Povezano