Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled kola Paket 24 Premijer lige: Kohorta bodrila rukometaše Osijeka

U osmome kolu PAKET24 Premijer lige vidjeli smo 3 utakmice koje su odlučene u posljednjim minutama susreta, favoriti su osvojili nova dva boda na gostovanjima.  Liga A je veoma izjednačena te je u ovome kolu Osijek osvojio vrlo bitne bodove na Zrinjevcu. Dubrava je lakše od očekivanog stigla do bodova u Kaštelama te se uključila u borbu za Ligu za prvaka.

Liga A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RK OSIJEK : MRK TROGIR 34 : 25 ( 17 : 14 )

Domaćin je uz podršku Kohorte stigao do bitna dva boda.  Cijelo prvo poluvrijeme je Osijek kontrolirao rezultat i nije bilo rezultatske neizvjesnosti. Početkom 2.poluvremena je Trogir uspio doći samo na gol zaostatka, no za nešto više nisu imali rješenja. Pokušali su igrom 7 na 6, ali Osijek je to stalno kažnjavao i lakoćom zabijao pogotke. Utakmica je izgubila rezultatsku neizvjesnost sredinom drugog poluvremena i Osijek je mogao započeti slavlje sa svojim navijačima. Najbolji pojedinac kod Osijeka je bio Karlo Vašarević sa 7 pogodaka.

RK MOSLAVINA : RK ZAGREB 27 : 37 ( 14 : 18 )

Praznik rukometa je u subotu bio u Kutini kada je u Športski centar stigao aktualni prvak RK Zagreb. Prvih 15 minuta je obilježila sjajna realizacija Filipa Glavaša koji je postigao 7 pogodaka. S druge strane Moslavina je igrala jako dobro te su držali rezultatski priključak cijelo prvo poluvrijeme. U nastavku utakmice je Zagreb ipak pojačao ritam te su uspjeli napraviti rezultatsku prednost. Moslavina je na krilima svoje vjerne udruge navijača Gerila Kutina pružala svoj maksimum te pivoti Marko Šehić i Lovro Barta su Zagrebu radili velike probleme. Utakmicu je obilježila teška ozljeda Lovra Maleca i ovim putem mu želimo brzi oporavak. Kod Zagreba su najbolji pojedinci bili spomenuti Filip Glavaš s 11 pogodaka i Davor Ćavar s 9 pogodaka.

HRK KARLOVAC : MRK SESVETE 27 : 37 ( 13 : 17 )

Sesvete svojim igrama doista potvrđuju da su treći klub u Hrvatskoj što su pokazali i ovaj vikend na gostovanju u gradu na 4 rijeke. Prvih 15 minuta su Sesvete bile u minimalnoj prednosti te golom Josipa Topića u 16.minuti stigli do +3. Do kraja poluvremena nije bilo većih rezultatskih promjena te su Sesvete otišle na odmor s 4 gola prednosti. Karlovac je pokušao se vratiti u rezultatski egal, no igrači Igora Vorija nisu dopustili nikakvo iznenađenje. Golovima Nikole Fineka i Josipa Tomića u 50.minuti utakmica je bila riješena. Sesvete su rutinski odradili zahtjevno gostovanje i pokazali širinu klupe jer Sesvete trenutno igraju bez svoja dva ponajbolja pojedinca Ivana Dumenčića i Aleksandra Čaprića. Josip Tomić je bio ponajbolji pojedinac u svojoj momčadi s 8 golova.

GRK VARAŽDIN 1930 : HRK GORICA 28 : 28 ( 15 : 13 )

Sjajnu utakmicu su odigrali Varaždin i Gorica. U 22.minuti je prvi puta Varaždin došao do 2 gola prednosti golom Luke Trojka. Varaždin je uspio održati tu prednost do kraja poluvremena. 2.poluvrijeme je Gorica furiozno otvorila te je u prvih 7 minuta preokrenula utakmicu. U 47.minuti Gorica je povela 24 : 20 i izgledalo je da će gosti otići kući s 2 boda, no Varaždin se nije predavao i u 53. minuti poravnali rezultat. Posljednji napad na utakmici je imao Varaždin. Uspjeli su iznuditi isključenje Ivana Laljeka, no s igračem više nisu uspjeli izraditi kvalitetan udarac. Fabijan Grubišić je uputio udarac s 9 metara nakon isteka vremena i pogodio vratnicu te su obje ekipe osvojile bod. Kod Varaždina su najbolji bili Luka Trojko i Martin Marčec s 5 pogodaka, a kod Gorice Juro Čakarić sa 6 golova.

Standings provided by Sofascore

Liga B

RK Bjelin Spačva Vinkovci : RK Poreč 21 : 20 ( 10 : 8 )

Prvu utakmicu 8. kola Lige B odigrala su dva kluba koja se bore za ligu za prvaka. Spačva je sjajno otvorila utakmicu te je rezultat nakon 9 minuta bio 4 : 0 za Spačvu. Poreč se budi te na krilima Matije Rađakovića i Armina Ikanovića vraća rezultatsku neizvjesnost u prvome poluvremenu.  Prvih 10 minuta drugog poluvremena je pripalo Spačvi te je na semaforu u 40.minuti stajao rezultat  15 :  10 za Vinkovčane. Poreč je do kraja utakmice uspio smanjiti zaostatak, no za nešto više nisu imali snage i  rješenja. U redovima Spačva najbolji pojedinci bili su vratar Sandro Kolar s 12 obrana te Marin Marić sa 6 pogodaka. Spačva će u subotu odigrati odgođenu utakmicu u Metkoviću zbog neadekvatnih uvjeta u dvorani. Prijenos utakmice moć ćete pratiti putem MAXSporta.

RK KTC Križevci – RK Nexe  22 : 35 ( 11 : 14 )

Prvih 20 minuta je Nexe odigrao ispod svojih mogućnosti što su igrači KTC-a iskoristili i golom Žarka Čurića u 19. minuti su imali minimalno vodstvo. KTC minutu nakon toga zove minutu odmora i pokazalo se kao loše rješenje jer je do kraja poluvremena Nexe okrenuo rezultat u svoju korist i otišao na odmor s 3 pogotka prednosti. U drugome poluvremenu je Nexe imao drugačiji pristup utakmici i to se vidjelo već u prvih 15 minuta gdje su imali prednost od 6 pogodaka. Kako se utakmica bližila kraju, umor je bio sve više prisutan u redovima križevačkog KTC-a. Branko Tamše je u posljednjih 10 minuta pružio priliku igračima koji nastupaju za drugu ekipu Nexea, a riječ je o Ognjenu Ceniću i Stjepanu Javorčeku. U redovima Nexea vrijedi istaknuti Manuela Štrleka koji je bio najefikasniji u svojoj momčadi sa 7 pogodaka.

RK Rudar Rude : RK Metković – Mehanika 34 : 33 ( 15 : 17 )

Sjajnu utakmicu su odigrale ove momčadi u Rudama.  Prvo poluvrijeme je Metković bio bolji gdje je većinu poluvremena bio u vodstvu.  Od 20. do 23.minute je bio jedini period u prvome poluvremenu kada Metković nije imao pozitivan rezultat. U prvih 10-ak minuta drugog  poluvremena je bilo puno izmjena vodstva te u 45.minuti trener Rudara je pozvao time out. Od 45. do 50. minute je Rudar napravio prednost od 2 pogotka gdje je trener Damir Batinović odlučio pozvati minutu odmora. Minutu prije kraja utakmice rezultat je na semaforu bio 33 : 33 nakon zgoditka Daria Raguža. Rudar je imao posljednji napad na utakmici te ga je uspješno iskoristio i golom Andra Lopca slavlje u Rudama je moglo početi. Najefikasniji u redovima Rudara bili su Valentino Runtas i Matej Štajnkler sa 7 pogodaka, a kod Metkovića sjajan je bio Dario Raguž s 8 pogodaka bez promašenog udarca.

RK Ribola Kaštela : RK Dubrava Zagreb 28 : 37 ( 10 : 16 ) 

Prije mjesec dana Dubrava je djelovala kao jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz elitnog ranga natjecanja. Puno ozljeda, neiskustvo kod većine igrača je dolazilo do izražaja te je Dubrava bila bez boda prva 4 kola. Međutim, pojedinci su se oporavili od ozljeda i igrači Krešimira Ivankovića su nanizali 4 pobjede i sada već mogu razmišljati da se uključe u borbu za prva 3 mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Kaštela je nastavila negativan niz i na svome terenu protiv jedine ekipe kojoj je uzela bodove ove sezone. Dubrava je od početka utakmice kontrolirala rezultat i nikad lakše stigla do bodova u Kaštelama. Sjajnu utakmicu je odigrao Ivan Barbić koji je postigao 13 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

Najbolja sedmorka 8.kola :

Lijevo krilo : Ivan Barbić ( Dubrava )

Lijevi vanjski : Patrik Hršak ( MRK Sesvete )

Srednji vanjski : Lovro Gaća ( RK Rudar Rude )

Desni vanjski : Luka Trojko ( GRK Varaždin 1930 )

Desno krilo : Filip Glavaš ( RK Zagreb )

Pivot : Lovro Barta ( RK Moslavina )

Vratar : Sandro Kolar ( RK Bjelin Spačva Vinkovci )

Komentari

Povezano