Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled kola Paket 24 Premijer lige

U redovitim vijestima od ovog ćete tjedna imati prilike čitati i tjedne izvještaje događanja u hrvatskom rukometu s naglaskom na Paket 24 Premier ligu.

RK Karlovac – RK Zagreb 25:40 (14:24)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je trenerica Karlovca Tatjana Rašić ponudila ostavku nakon poraza od Moslavine u Kutini, uprava ju nije prihvatila te je to bila tema na pressici prije utakmice sa Zagrebom. Utakmica je sama po sebi djelovala kao revijalna jer je već u 8. minuti bila gotova kada je rezultat na semaforu bio 8:1 u korist Zagreba.

Do poluvremena je Zagreb dodatno povećao prednost i na predah otišao s vodstvom od 10 pogodaka razlike. U nastavku ista priča gdje je Zagreb još malo ubrzao ritam jer je trener Šoštarić dao priliku igračima koji igraju manje u Ligi prvaka. Najbolji pojedinci kod Zagreba bili su Klis i Glavaš sa 6 pogodaka. Zagreb u četvrtak očekuje ogled s Pick Szegedom u Ligi prvaka gdje će pokušati doći do novih bodova.

GRK Varaždin – MRK Sesvete 31:37 (14:20)

Derbi kola Lige A je odigran tijekom tjedna u Areni Varaždin zbog obaveza Sesveta u europskim natjecanjima. Nakon 4 godine klupu Sesveta je napustio Silvio Ivandija zbog privatnih razloga, a zamijenio ga je svima poznati Igor Vori. Mnogi su očekivali kako će ta promjena negativno utjecati na ekipu Sesveta, no oni su od početka kontrolirali utakmicu bez ponajbolja dva igrača Ivana Dumenčića i Aleksandra Čaprića. Također ova utakmica je bila premijera na Max Sportu te će se sada uz Sportsku televiziju naša liga moći pratiti i na tom kanalu.

Sesvete su tijekom cijelog poluvremena bili u prednosti i na predah su otišli s vodstvom od 20:14. Tijekom drugog poluvremena kontrolirali su utakmicu i u 46. minuti imali najveću prednost od osam pogodaka razlike. Varaždin nije imao rješenja kako zaustaviti napad Sesveta. Najbolji pojedinci kod Sesveta su bila krila Nikola Finek i Filip Turčić sa 7 pogodaka. Sesvete su uspješno odradili 2.kolo EHF kupa te rutinski svladali azerbajdžanski Kur u oba susreta.

RK Osijek – HRK Gorica 27:26 (16:15)

7. kolo na klupi Gorice nije dočekao Ivan Dragić koji je nakon niza loših rezultata smijenjen od strane uprave. Gorica je prije početka lige glasila kao jedna od ekipa koja će zasigurno biti u Ligi za prvaka nakon regularnog dijela. Međutim, novi trener nije uspio na početku sezone posložiti ekipu i nastaviti s odličnim rezultatima od prošle sezone koje je ostvario Andrija Nikolić. Goricu je vodio iskusni Hrvoje Pekera koji
trenutno vrši funkciju klupskog tajnika, no nije mu ni strana uloga trenera.

Osijek je u ranjenoj Gorici vidio idealnu priliku da ostvari svoju prvu pobjedu ove sezone. Trener Osijeka Frano Veraja bazira svoju igru na čvrstoj obrani i na što manji broj pogodaka. Cijelu utakmicu je Osijek bio u minimalnom vodstvu, a u 50. minuti je Matej Svržnjak postigao pogodak za izjednačenje te je posljednjih 10 minuta utakmice bila prava drama na Zrinjevcu. 30 sekundi prije kraja, Roko Purić iznuđuje sedmerac kojeg je Karlo Vašarević pretvorio u pogodak. Posljednji napad na utakmici imala je Gorica, no sjajnog Čakarića koji je postigao 10 pogodaka zaustavlja Dino Hećimović i slavlje na Zrinjevcu je moglo početi. Kriza u Gorici je nastavljena i klub zasigurno treba promjene.

MRK Trogir – RK Moslavina 32:30 (17:17)

Doista se može reći kako Trogir ove sezone igra vrlo dobar rukomet. U prošlome kolu su igrači Borisa Popovića iznenadili Goricu na gostovanju i kući odnjieli vrlo bitna 2 boda. U posljednjem dvoboju ovoga kola su dočekali momčad Moslavine. Momčad iz Kutine ove sezone niti jedan bod nije osvojila na gostovanju te su i Trogiru nastavili taj niz. Bili su vrlo blizu, vodili su u početkom 2.poluvremena 22:20, no nije im bilo dovoljno.

Utakmicu je prelomio Tomislav Radnić koji je sjajno vodio svoju momčad u posljednjih 15 minuta. Trogir je prepoznatljiv po igri 7 na 6 te su posljednja dva napada upravo odigrali tako i sretno i spretno došli do nova dva boda. Trogir je također prošao u 3.kolo Europskog kupa čime je ostvario povijesni uspjeh pobjedama nad klubom iz Farskih Otoka imena H71. Kod Moslavine najefikasniji je bio Darko Krndelj sa 6 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

Liga B

RK Ribola Kaštela – RK Poreč 22:30 (13:13)

RK Poreč je opravdao status favorita u ovoj utakmici te je slavio na tradicionalno teškom gostovanju u Kaštelima. Vodio je Poreč većinu prvog poluvremena, a u 27. minuti pogotkom Davora Vujičevića s crte 7 metara Ribola Kaštela dolazi do izjednačenja. Na predah se otišlo rezultatom 13:13. Ribola Kaštela ima vrlo mladu ekipu i to neiskustvo dolazi na naplatu tijekom drugog poluvremena kada se u prvih 15 minuta Poreč uspio odvojiti na 18:23 te mirno utakmicu priveo kraju.

Poreč ne skriva ambicije te žele ući u Ligu za prvaka i svjesni su kako u Kaštelima moraju uzeti bodove. Kaštela trenutno izgledaju kao glavni kandidat za ispadanje iz elitnog natjecanja. Kod Poreča vrijedi izdvojiti sjajnog Rađakovića sa 7 postignutih pogodaka iz isto toliko pokušaja te David Vladić na vratima s 13 obrana. U ekipi Ribole Kaštela najefikasniji su bili Davor Vujičević i Marko Milković s 5 pogodaka.

RK Rudar – RK Dubrava Zagreb 29:33 (11:16)

Utakmica koja je bila itekako bitna za obje ekipe. Poznato je pravilo kako se prenose bodovi iz međusobnih dvoboja ako se ekipe iz regularnog dijela nađu u istoj ligi, a kakva je trenutna situacija u Ligi B moglo bi se dogoditi da obje ekipe završe u Ligi za ostanak. Idealno gostovanje za mladu ekipu Dubrave iz poznatog razloga da je RK Rudar izrazito domaćinska ekipa. Prvih 10 minuta su pripale domaćinu te je u 11. minuti trener Dubrave Krešimir Ivanković bio primoran pozvati minutu odmora.

Rudar je i dalje održavao prednost sve do 18.minute kada je Ivan Barbić postigao pogodak za izjednačenje. Do kraja prvog poluvremena Dubrava se odvojila i zasluženo otišla na odmor s 5 pogodaka prednosti. Domaćin se nije predavao te je uspio u 48. minuti golom Vite Glivetića smanjiti rezultat na 22:24, no više od toga nije išlo. Dubrava je osvojila izuzetno bitne bodove za nastavak sezone. Kod Dubrave vrijedi istaknuti Ivana Barbića sa 7 pogodaka, a kod Rudara najefikasniji je bio Matej Štajnkler s istim brojem golova.

RK Metković – Mehanika – RK KTC Križevci 27:19 (11:12)

Još jedan trener koji nije doživio 7. kolo na klupi svoje momčadi. Riječ je o Mariu Bjelišu koji je smijenjen nakon 6 kola. Iako je Metković trenutno drugi iza ekipe Nexea, upravi očito neke stvari nisu odgovarale. Privremeno rješenje je njegov pomoćnik Damir Batinović koji je uspješno debitirao na klupi Metkovića. Krajnji rezultat utakmice nije realan jer Metković je do 45. minute bio u rezultatskome zaostatku. Zadnjih 15 minuta se osjetila kratka klupa Križevaca koji su došli s 10 igrača i 2 golmana što je za ovu ligu uistinu premalo.

Metković je iskoristio priliku i osvojio bitna 2 boda koja će im itekako značiti jer su na početku sezone rekli da će im sezona biti neuspješna ako se ne izbori Liga za prvaka. Kod Metkovića vrlo dobru utakmicu je odigrao Dario Raguž sa 7 pogodaka te Željko Kozina s 11 obrana.

RK Bjelin Spačva Vinkovci – RK Nexe 27:36 (11:22)

Slavonski derbi nije imao rezultatsku napetost. Spačva se potajno nadala kako će Nexe laganije ući u utakmicu nakon sjajne pobjede nad Skjernom u Europskoj ligi. Igrači Branka Tamšea su ozbiljno shvatili ekipu Spačve koja igra ove sezone vrlo dobro i napravili veliku prednost u prvih 15 minuta utakmice. Do poluvremena ta je prednost rasla i otišli na predah s rezultatom 22:11. U nastavku utakmice nije bilo značajnih promjena te je Nexe mirno priveo utakmicu kraju. Nexeovi najbolji pojedinci bili su Jotić, Melić i Moslavac s 5 pogodaka, a kod Spačve vrijedi izdvojiti Patrika Maroša sa 6 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

Idealna sedmorka 7.kola:

  • Vratar: Željko Kozina (RK Metković – Mehanika)
  • Lijevo krilo: Matija Rađaković (RK Poreč)
  • Lijevi Vanjski: Edin Klis (RK Zagreb)
  • Srednji vanjski: Tomislav Radnić (MRK Trogir)
  • Desni vanjski: Patrik Maroš (RK Bjelin Spačva Vinkovci)
  • Desno krilo: Filip Turčić (MRK Sesvete)
  • Pivot: Roko Trivković (MRK Trogir)
Komentari

Povezano