Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled kvalifikacija za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu: Crnogorci teško poraženi

U srijedu navečer nastavljene kvalifikacije za ulazak u skupine Lige prvaka i Konferencijske lige. Od sedam odigranih susreta, njih šest je završilo pobjedom domaćina, a u nastavku donosimo kratki pregled svakog dvoboja.

Praška Slavia sigurno je ušla u kvalifikacije za najelitnije klupsko natjecanje svladavši na domaćem terenu Royale Union Saint-Gilloise rezultatom 3:1. Česi su na krilima Tomáša Chorýja s dva i Oscara Dorleyja s jednim pogotkom došli do vrijedne prednosti uoči uzvrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovan je s 2:0 slavio protiv ciparskog APOEL-a. Slovaci su do pobjede stigli autogolom Radosava Petrovića i kasnim pogotkom Róberta Maka. Marko Tolić odigrao je cijeli susret za pobjednike. 

Bodø/Glimt je na gostujućem terenu kod poljske Jagiellionie prednost od 1:0 stekao autogolom Adriána Diégueza.

Svoj put u Konferencijsku ligu uvjerljivo je nastavio Häcken. Nakon što su preskočili luksemburški Dudelange s ukupnih 12:3, Šveđani su razbili estonski Paide rezultatom 6:1 i napravili veliki korak k play-offu. Švedskom su klubu mirni uzvrat ponajprije omogućili Romeo Amane i Amor Layouni koji su postigli po dva pogotka.

Minimalnu pobjedu osigurao je Copenhagen porazivši na svom terenu češki Baník s 1:0. Gol odluke zabio je Victor Froholdt u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Mađarski Paksi svladao je crnogorski Mornar s visokih 3:0. Sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, a posljednja dva u osmoj i desetoj minuti sučeva dodatka. U strijelce su se upisali Dániel Böde, Bálint Szabó i Barna Tóth.

St. Gallen je kod kuće svladao Śląsk rezultatom 2:0. Švicarce je u rano vodstvo poslije sjajne sekvence po desnoj strani doveo Chadrac Akolo, a konačan ishod postavio je Willem Geubbels koncem prvog dijela. Jozo Stanić nije ulazio u igru za švicarski klub.

Uzvratni dvoboji na rasporedu su idućeg tjedna.

Komentari

Povezano