Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled NHL playoffa: Oilersi upisali uvjerljivu pobjedu

Završena je prva runda NHL doigravanja. U najboljoj ligi hokeja na ledu u prvoj rundi dvije serije su odlučene u sedmoj utakmici dok su jedino New York Rangersi u polufinale svoje konferencije prošli bez izgubljene utakmice. Zanimljivo je da je samo jedna serija otišla na stranu ekipe koja nije imala prednost domaćeg leda. Sve ostale su pripale “domaćim” ekipama.

Istočna konferencija

New York Rangers – Washington Capitals (4-0)

Već spomenuti Rangersi su u prvoj rundi igrali s osmopostavljenim Washington Capitalsima. U susrete su kao veliki favoriti ušli Njujorčani te su u svakoj od četiri utakmice ostvarili pobjedu. Jedini problem su imali u posljednjoj utakmici serije kada su pobjedu osigurali tek u trećem periodu. Vođeni Artemijem Panarinom Rangersi su ostvarili plasman u polufinale konferencije gdje su već zabilježili prvu pobjedu protiv Carolina Hurricanesa. Zanimljivost serije s Capitalsima je da za klub iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država niti jedan gol u doigravanju nije dao Alexander Ovechkin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carolina Hurricanes – New York Islanders (4-1)

Hurricanesi su protiv druge momčadi iz New Yorka također opravdali ulogu favorita. New York Islandersi su do jedine pobjede došli u četvrtoj utakmici kada je Mathew Barzal golom u produžecima donio pobjedu “Otočanima” čime su izbjegli “metlu” u prvoj rundi doigravanja. Za Hurricanese se u ovoj seriji najviše istaknuo Seth Jarvis sa sedam bodova dok je drugi najučinkovitiji bio dežurni grubijan ekipe, Andrei Svechnikov. Ekipi se u potpunosti nije učinkom pridružio Sebastian Aho koji je ipak u prvom porazu protiv Rangersa upisao dvije asistencije.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning (4-1)

Još jedna serija s izrazitim favoritom je i okončana pobjedom favorita. Floridu Pantherse su u drugom dijelu sezone neki svrstavali kao jednu od boljih ekipa lige. S druge strane, Tampa Bay Lightning sezonu igra toplo-hladno te se nisu uspjeli trgnuti u prvoj rundi. Carter Verhaeghe i Matthew Tkachuk su sa deset, odnosno devet bodova u pet utakmica odradili posao čime su izborili polufinale konferencije protiv Boston Bruinsa.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs (4-3)

Najluđa serija doigravanja odigrala se između Bruinsa i Toronto Maple Leafsa. Krenulo se s pobjedama obje ekipe u Bostonu da bi u Torontu dvostruki break napravili gosti iz Massachusettsa. Toronto je zatim u idućem dvoboju igrao bez jednog od najboljih igrača Austona Matthewsa. Utakmicu broj pet su uspjeli pobijediti u produžecima da bi zatim na domaćem ledu William Nylander s dva gola odveo do sedme utakmice. Nylander je i u toj utakmici doveo Kanađane u vodstvo. Međutim, golom Davida Pastrnaka u produžecima Bruinsi su izborili nastup protiv Panthersa.

Zapadna konferencija

Dallas Stars – Vegas Golden Knights (4-3)

U seriji između prvoplasirane ekipe Dallas Starsa i aktualnih osvajača Stanley kupa Vegas Golden Knightsa očekivano smo vidjeli izjednačene utakmice. “Zlatni vitezovi” su napravili dvostruki break u Dallasu da bi im ekipa iz Teksasa uzvratila istom mjerom. Obje ekipe su zatim došli do pobjeda na svom ledu te se serija odlučivala u sedmoj utakmici. Tamo je junak “Zvijezda” bio Radek Faksa koji je pogotkom na startu posljednje trećine donio pobjedu Dallasu koje u drugoj rundi čeka još zahtjevniji zadatak protiv Colorado Avalanchea.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche (1-4)

Serija Winnipeg Jetsa i Avalanchea donijela je prvu i jedinu pobjedu ekipe koja nije krenula u seriju s prednošću domaćeg leda. Kanađane je u regularnoj sezoni krasila kvalitetna obrana dok se Colorado specijalizirao za preokrete te utakmice s puno golova. U prvoj utakmici vidjelo se kako će voda ići na Coloradov mlin. Igralo se na više golova. Pobjedu jesu ostvarili Jetsi sa 7:6, ali takav stil igre je više odgovarao ekipi iz Denvera. Oni su predvođeni Caleom Makarom i Nathanom MacKinnonom došli do prolaza. Obojica su sa svojih devet bodova pomogli ekipi da izbore polufinale zapada.

Vancouver Canucks – Nashville Predators (4-2)

Serija u kojoj nije bilo standout igrača otišla je na stranu Vancouver Canucksa. Uspjeli su kod prve serije domaćinstva Nashville Predatorsi doći do breaka, ali tada gube oba ogleda na domaćem ledu. Posebno se ističe poraz u četvrtoj utakmici kada je Brock Boeser hat-trickom donio preokret Canucksima. Uspjeli su Predatorsi smanjiti prije nego što su u šestoj utakmici netipčnom pobjedom od 1:0 Kanađani prošli dalje.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings (4-1)

Edmonton Oilersi ove sezone su došli do drugog najdužeg niza pobjeda u povijesti NHL-a. Oni su zaredali sa 16 pobjeda prije nego što su u veljači zaustavljeni. S druge strane, Los Angeles Kingsi nisu bili uvjerljivi ove sezone. Nadu ekipi iz Kalifornije dala je pobjeda u Kanadi u drugoj utakmici, ali za Kingse su Oilersi ipak bili prejaki. Connor McDavid, Leon Draisatl te Evan Bouchard su s 11, deset i devet bodova odveli ekipu do polufinala konferencije. To znači da će u finalu konferencije biti jedna kanadska ekipa s obzirom na to da se u polufinalu susreću Edmonton i Vancouver. Prilika će to biti da se nakon 31 godine kanadska ekipa dočepa titule prvaka NHL-a.

Favoriti do kraja sezone?

Kladionice kao najveće favorite vide baš ekipu koja je ove sezone imala najduži niz pobjeda. Nakon Oilersa, Dallas se nameće kao favorit, ali oni prvo moraju preći zahtjevnu prepreku koja ih čeka u ogledu s Coloradom koji je smješten na šesto mjesto favorita. Također, velike šanse daju se ekipi koja izađe kao pobjednik u ogledu Rangersa i Hurricanesa.

Standardna sportska floskula “sve je moguće” u hokeju ipak ima smisla. Sport u kojem veliku ulogu zbog malih golova ima faktor sreće izuzetno je nepredvidiv. Ljubitelji hokeja na ledu sigurno će moći uživati u nastavku sezone te bi mogli do kraja doigravanja vidjeti barem još jednu sedmu utakmicu.

Komentari

Povezano