Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled Paket 24 Premijer lige: Zagreb do pobjede u Sesvetama uz sudačke kontroverze

Nakon reprezentativne pauze momčadi Paket24 Premijer lige vratile su se na parket. U 9. kolu nije bilo  velikih iznenađenja, a treba naglasiti kako je KTC uspio osvojiti bod u Rudama. Također, Sesvete su odlično parirale prvaku, no suci su sumnjivim odlukama pomogli Zagrebu u osvajanju novih bodova.

LIGA A :

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RK Osijek : RK Moslavina   32 : 29 ( 12 : 12 )

Na krilima sjajnog Darka Krndelja, Moslavci bolje otvaraju utakmicu te su nakon prvih deset minuta utakmice imali prednost od 3 pogotka. Domaćini se bude i u idućih 10 minuta vraćaju rezultatski egal. Do kraja poluvremena igralo se pogodak za pogotkom te je Daniel Vusić svojim prvim zgoditkom na utakmici postavio rezultat 12 : 12 s kojim se otišlo na predah.  U drugome poluvremenu je Osijek imao minimalnu prednost koju je Moslavina hvatala cijelo poluvrijeme. Niti jednom u drugome poluvremenu Moslavina nije bila u prednosti. Treba naglasiti kako je sudački par iz Varaždina Davor i Zoran Lončar u par navrata donio krivu odluku i oštetio Moslavinu. Najviše se to vidjelo kad su bez razloga isključili spomenutog Krndelja u 48.minuti te Marka Mihaljevića u 55.minuti. Dvoboj je dvama vezanim pogotcima zaključio Fran Čurić svojim dalekometnim udarcima i donio Osijeku dva bitna boda. U redovima Osijeka najraspoloženiji je bio Karlo Vašarević sa 6 pogodaka dok je kod Moslavine nepogrješiv bio Darko Krndelj s 12 pogodaka.

MRK Trogir : GRK Varaždin 32 : 30 ( 18 : 16 )

Iznimno bitna utakmica je ovo bila za obje momčadi  jer i dalje su u utrci za brojem 3 koji vodi u Ligu za prvaka. Gosti su krenuli na dalek put u poprilično slabijem sastavu, nedostajali su Luka Trojko, Dominik Novak i Martin Marčec, a riječ je o igračima koji su u prvome sastavu Varaždina. Trogir je bolje otvorio susret te su u prvih 15 minuta imali prednost od 3 pogotka.  Imao je Trogir čak i +5 u 25.minuti, no Varaždin se brzo pribrao i na poluvremenu su imali zaostatak od 2 pogotka. Trogir u prvih 15 minuta drugog poluvremena ponovno pojačava ritam i nakon pogotka Marina Vulića u 46.minuti rezultat je na semaforu bio 26 : 21 za Trogir. U tom trenutku nitko od domaćih navijača nije ni pomislio kako će biti ikakve neizvjesnosti, no nešto se pitalo i goste. Golom raspoloženog Petra Vojnovića u 55. minuti Varaždin stiže na samo gol zaostatka, no za potpuni preokret snage više nije bilo. Međutim, još jednu stvar treba naglasiti. U prvome susretu ovih momčadi Varaždin je slavio na domaćem parketu 25 : 23 i cilj im je bio pokušati na svojem parketu pobijediti s 3 pogotka. Kada je Trogir krenuo u svoj posljednji napad na utakmici rezultat je bio 32 : 30. Luka Smoljo je uspio izboriti sedmerac te je na liniju od 7 metara stao Tomislav Radnić koji nije uspio realizirati sedmerac nakon sjajne obrane Marina Šutala te ako ove ekipe budu imale isti broj bodova Varaždin je u prednosti jer je postigao više pogodaka u gostima. Najistaknutiji u redovima Trogira je bio Tonči Ivanišević s 10 pogodaka, a u redovima Varaždina Fabijan Grubišić s istim brojem pogodaka

MRK Sesvete : RK Zagreb  25 : 29 ( 10 : 15 )

U subotu je odigran derbi lige A te je dvorana u Jelkovcu bila krcata. Prvih 10 minuta je završilo rezultatom 4 : 4 te je nakon toga uslijedila mini serija Zagreba koja je bila sasvim dovoljna da mirno privedu poluvrijeme kraju. Drugo poluvrijeme sjajno otvaraju domaćini s tri gola za redom te je utakmica opet postala rezultatski neizvjesna.  Nažalost, nije prvi puta da kada suci osjete kako je protivnik blizu Zagreba, odreagiraju na stranu prvaka, a domaći su se navijači pitali je li to slučajno. Liga definitivno neće napredovati ako će Zagreb konstantno pobjeđivati, a postavlja se pitanje, zar prvak ne smije imati loš dan i izgubiti utakmicu od protivnika koji djeluje slabije na papiru? Šteta za rukometaše Sesveta jer su odigrali jako dobru utakmicu. Nakon sudačkih odluka Zagreb odlazi na +7 u 46.minuti i utakmica je bila riješena bez obzira na to što su Sesvete stigle na -3 u 55. minuti. Gospoda u crnome koja je djelila pravdu su bili Ante Pavić i Mate Torbarina iz Zadra. Sesvete su zasluženo na drugome mjestu lige A i pokazali još jednom kako mogu igrati s najboljim ekipama u Hrvatskoj. Mladi Josip Tomić sa 7 pogodaka je bio najraspoloženiji kod domaćina, a u redovima prvaka su Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica postigli isti broj pogodaka.

HRK Gorica : HRK Karlovac 36 : 25 ( 17 : 16 )

Jedina nedjeljna utakmica uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji je odigrana u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici. Prvih 10 minuta utakmice je proteklo u znaku Ivana Laljeka.  Igrači trenerice Rašić nisu imali rješenja kako zaustaviti organizatora igre u domaćim redovima. U posljednjih 10 minuta prvog poluvremena Karlovac smanjuje zaostatak i na odmor odlazi samo s golom zaostatka. U drugome poluvremenu su se gosti držali u rezultatskome egalu 15-ak minuta i nakon toga je uslijedio raspad sistema. Posljednji pogodak je Karlovac postigao u 53.minuti susreta, a do kraja susreta je Gorica napravila seriju 7 : 0 i osvojila dva boda. Hrvoje Ceković je bio najraspoloženiji u domaćim redovima sa 8 pogodaka, a u gostujućim redovima Dominik Smojver sa 6 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

LIGA B :

RK Metković Mehanika : RK Ribola Kaštela  29 : 23 ( 12 : 9 )

Predsjednik Ribole Kaštele Željko Bujas pokušava na sve načine spasiti klub kako bi se i iduće sezone u Kaštelama igrao premijerligaški rukomet. Tijekom tjedna objavili su kako je u klub stigao bivši trener Sesveta Silvio Ivandija te će njegova početna uloga biti pomoći treneru Davoru Bujasu. Također, novi vratar Ribole je Vladimir Božić. Riječ je o prekaljenom vrataru s popriličnim međunarodnim iskustvom.  Utakmicu je bolje otvorio domaćin koji je nakon prvih 15 minuta imao minimalnu prednost. Dosta pogodaka je Kaštela zabila iz kontranapada u prvome poluvremenu, no i to im nije previše pomoglo te na odmor odlaze sa zaostatkom od 3 pogotka. U prvih deset minuta drugog poluvremena je Metković dokrajčio protivnika kada je Hrvoje Batinović zabio za +6 u 40.minuti. Ribola Kaštela će morati napraviti velike promjene u svojem kadru ako žele da ostanu u elitnom rangu hrvatskog rukometa. U redovima domaćina vrijedi istaknuti Darija Raguža s 11 pogodaka.

RK Rudar : RK KTC Križevci  22 : 22 ( 11 : 14 )

Vrlo izjednačenu utakmicu odigrale su ove dvije ekipe za vikend u Rudama. Dogodio se propust prilikom dogovaranja između ekipa za dresove. Rudar je bio crni, a KTC je imao tamnoplavu garnituru te su igrači KTC-a morali igrati u zelenim markirnim majicama. Rudar je bolje otvorio susret, no nakon deset minuta gosti se bude i stižu rezultatski zaostatak. U 22.minuti golom Luke Tandare je KTC prvi puta na utakmici imao prednost od 3 pogotka. Drugo poluvrijeme gosti nastavljaju u istome ritmu te pogotkom Nikole Mirosavljevića u 40.minuti rezultat na semaforu je bio 18 : 12 za KTC. Izgledalo je u tome trenutku kako KTC lagano osvaja bodove, no Rudar se budi i u 55.minuti dolazi na zaostatak od 3 gola. U posljednjih 90 sekundi Rudar radi mini seriju 3 : 0 i dolazi do bitnog boda. U domaćim redovima najistaknutiji je bio Lovro Gaća sa 6 pogodaka,  a s istim brojem pogodaka je najbolji u svojoj ekipi bio Matija Perajica.

RK Dubrava : RK Bjelin Spačva Vinkovci 26 : 27 ( 9 : 18 )

Spačva je nastavila svoj pozitivan niz na istočnome djelu Zagreba. Prvo poluvrijeme su odigrali sjajno i na poluvremenu su imali veliku prednost. U 33.minuti su imali i 10 golova prednosti, no Dubrava se nije htjela predati i postepeno su smanjivali prednost. Minutu prije kraja Maksimilijan Molc je smanjio rezultat na samo gol zaostatka. Spačva nije iskoristila svoj napad te je trener Ivanković odlučio pozvati minutu odmora. Za posljednji napad na utakmici uvodi sedmog igrača, a riječ je bila o pivotu Ivanu Knežiću. Akcija je uspješno odrađena te je Knežić uspio izboriti sedmerac. Ivan Barbić je izveo sedmerac, no junak ove utakmice je Dražen Stojanović koji brani udarac i slavlje gostiju je moglo početi. Uz spomenutog Stojanovića kod gostiju je Vlado Matanović s 9 pogodaka bio najraspoloženiji. U redovima domaćih je najraspoloženiji bio Martin Tomšić sa 7 pogodaka.

RK Poreč : RK Nexe  23 : 33 ( 15 : 17 )

Rezultat nije realan s obzirom na prikazanu igru Poreča. Igrači Ilije Lovrinovića su odigrali vrlo dobru utakmicu jer su znali da nemaju što izgubiti jer igraju s favoritom lige B. Do 44. minute je Poreč održavao prihvatljivi zaostatak od 2 pogotka, no Nexe u posljednjih 15 minuta pokazuje kvalitetu i rutinirano privodi utakmicu kraju.  Kod domaćina je dobru utakmicu odradio David Vladić koji je uspješno obranio 11 udaraca, a u redovima gostiju Manuel Štrlek sa 7 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

NAJBOLJA SEDMORKA 9.KOLA :

Vratar : Dražen Stojanović ( RK Bjelin Spačva Vinkovci)

Lijevo krilo : Manuel Štrlek ( RK Nexe)

Lijevi vanjski : Tonči Ivanišević ( MRK Trogir )

Srednji vanjski : Josip Tomić ( MRK Sesvete )

Desni vanjski : Luka Lovre Klarica ( RK Zagreb )

Desno krilo : Darko Krndelj ( RK Moslavina )

Pivot : Dominik Smojver ( HRK Karlovac )

Komentari

Povezano