Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pregled Paket24 Premijer lige: Lijepa priča s istoka Hrvatske se nastavlja, Spačva do velike pobjede

U 10. kolu u ligi A vidjeli smo pobjedu Karlovcu na domaćem parketu protiv Trogira koja će im biti vrlo bitna u ligi za ostanak. Gorica je vodila prvaka na poluvremenu, no za potpuno iznenađenje nije bilo snage. U ligi B Spačva je pobjedom nad Metkovićem napravila veliki korak ka ligi za prvaka.

Liga A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRK Varaždin : RK Osijek 35 : 29 ( 17 : 14 )

U sportskoj dvorani Graberje je ekipa Varaždina dočekala goste. Imperativ domaćina je bila pobjeda kako bi ostali u utrci za broj 3. koji vodi u ligu za prvaka. Prvih 10 minuta su gosti bolje odigrali te imali minimalnu prednost, sve do 12. minute kada je napadački dvojac u vidu Fabijana Grubišića i Martina Marčeca napravio mini seriju 4 : 0 te je Varaždin održavao prednost do poluvremena. Tijekom drugog poluvremena prednost se povećavala, a najveću prednost je Varaždin imao na utakmici kada je Martin Marčec postigao pogodak iz kontre u 54.minuti. Spomenuti dvojac je bio najraspoloženiji u redovima Varaždina, Fabijan Grubišić s 15 pogodaka, a Martin Marčec sa 7. Kod gostiju je najraspoloženiji je bio Dino Hećimović s 10 obrana.

RK Zagreb : HRK Gorica 35 : 24  ( 16 : 17 )

Zagreb je nakon osvojenog boda u Ligi Prvaka protiv prošlogodišnjeg finalista dočekao u svojoj dvorani momčad Gorice. Očekivala se lagana utakmica gdje će domaćin tijekom prvog poluvremena napraviti rezultatsku prednost, no gosti su imali druge planove. U 25. minuti golom Jure Čakarića je Gorica vodila rezultatom 15 : 12 i zasluženo na odmor otišli s golom prednosti. Do 45. minute su gosti odličan otpor pružali gostima, ali za potpunu senzaciju je nedostajalo snage. Krajnji rezultat utakmice nije realno ogledalo utakmice te Gorica ako nastavi s ovakvim igrama ima temelje da se bori za poziciju broj 3. U  domaćim redovima je najefikasniji bio Luka Lovre Klarica sa 7 pogodaka, a kod gostiju Jakov Dujić I Ivan Laljek s 4 pogotka.

HRK Karlovac : MRK Trogir 25 : 22  ( 13 : 9 )

Domaćin je protiv Trogira osvojio dva bitna boda prvenstveno za mentalitet jer nisu znali za pobjedu pet kola. Gosti definitivno mogu žaliti za ovim porazom jer su sada u velikome zaostatku za Varaždinom s dva boda manje i lošijim međusobnim susretom. Trogirani su bolje otvorili susret, ali Karlovac je nakon prvih 15 minuta imao minimalnu prednost. Posljednji gol u prvome poluvremenu je Trogir postigao u 18.minuti. Punih 12 minuta nisu imali rješenje u napadu i Karlovac je to iskoristio i napravio osjetnu prednost. Prednost je varirala od +3 do +5 tijekom većine drugog poluvremena. 3 minute prije kraja Tonči Ivanišević je smanjio rezultat na 23 : 21, no Ivan Rukavina golom sa 7 metara je otklonio dramu i donio Karlovcu vrlo bitna dva boda ako Trogir bude igrao ligu za ostanak. Dominik Smojver s 8 pogodaka je bio najefikasniji kod domaćina, a kod gostiju Tomislav Radnić s 5 pogodaka.  U subotu Trogir dočekuje Olympiacos u sklopu 3.kola European Cupa.

RK Moslavina : MRK Sesvete 22 : 26 ( 12 : 12 )

U jedinoj nedjeljnoj utakmici lige A vidjeli smo vrlo dobru utakmicu u Kutini. Domaćini su bolje otvorili utakmicu te su nakon prvih 20 minuta imali minimalnu prednost. Do kraja poluvremena su Sesvete su uspjele neutralizirati vodstvo te je na semaforu rezultat bio 12 : 12. Vratari na obje strane su bili na visokome nivou i oni su glavni razlog zašto je utakmica završila s malim brojem pogodaka. Sesvete su tek u 55. minuti uspjele napraviti prednost od 2 pogotka prvenstveno zbog vratara Filipa Perića koji je posljednji pogodak na utakmici primio u 53.minuti. Trener rukometaša Sesveta Igor Vori je nakon utakmice rekao kako su prikazali nakon dugo vremena lošu igru u napadu. Moslavina je pokazala kako joj igra kod kuće puno više odgovara nego gostujuće utakmice jer prve dvije ekipe u ligi A su morale igrati maksimalno kako bi stigle do 2 boda. Uz vratara Stipu Purića kod domaćina je jako dobru utakmicu odigrao Darko Krndelj koji je postigao 8 pogodaka. U redovima Sesveta uz Filipa Perića je najraspoloženiji bio Patrik Hršak s 8 pogodaka. Za vikend Sesvete imaju europske obaveze te dočekuju turski Bešiktaš u sklopu 3.kola European Cupa.

Standings provided by Sofascore

LIGA B

RK Nexe : RK Dubrava 35 : 28 ( 19 : 12 )

Utakmica 10.kola između ove dvije momčadi je odigran 8.11.2023. godine zbog obaveza domaćina u Europskoj ligi. Utakmica je od početka išla u jednome smjeru te nije bilo rezultatske neizvjesnosti. Nexeu je utakmica poslužila kao odlična uvertira za europske okršaje. U redovima Našičana je najraspoloženiji je bio Luka Moslavac sa 7 pogodaka, a u redovima gostiju Marin Lisac s 8 pogodaka.

RK KTC Križevci : RK Poreč 22 : 29 ( 13 : 12 )

Ljudi koji prate našu ligu znaju da su Križevci ekipa koja zna igrati rukomet, no segment fizike nije na njihovoj strani. Dok imaju snage i volje bit će u prednosti protiv većine ekipa. Tako se pokazalo I ovog vikenda protiv ekipe Poreča. Prvo poluvrijeme su cijelo vrijeme imali prednost i kontrolirali su utakmicu. Poreč je bio svjestan ako KTC ne napravi veliku rezultatsku razliku kako imaju šanse za osvajanje bodova u gostima.  U 44. minuti golom Luciana Krajcara Poreč ima prednost od 3 pogotka i znali su kako im se bodovi smiješe. KTC nije imao snage da se vrati u utakmicu te je Poreč mirno priveo utakmicu kraju i osvojio je vrlo bitna dva boda. Marko Jurakić je za KTC postigao 6 pogodaka i bio najbolji pojedinac kod domaćina, a u redovima gostiju se istaknuo Lucian Krajcar s 8 pogodaka.

RK Bjelin Spačva Vinkovci : RK Metković – Mehanika 30 : 27 ( 17 : 16 )

Spačva je ovom pobjedom napravila veliki iskorak prema ligi za prvaka. Lijepa priča s istoka Hrvatske se nastavlja. Ove sezone su se vratili u elitni rang natjecanja i pokazali svima kako ponekad nije loše ispasti u rang niže i konsolidirati redove. Posljednje pojačanje Vlado Matanović se pokazao u obje utakmice protiv Metkovića kao sjajan potez. Bio je najefikasniji u redovima domaćina s 8 pogodaka. Metković je dan ranije odigrao utakmicu s Nexeom utakmicu 11.kola gdje su najbitnije karike odmarale za dvoboj sa Spačvom. Plan nije bio uspješan te se nakon slavonske turneje vraćaju kući s 0 bodova. Metkoviću slijedi borba s Porečom za poziciju broj 3.

RK Ribola Kaštela : RK Rudar Rude 21 : 31 ( 11 : 13 )

Derbi začelja je pripao gostima. Utakmica je imala rezultatski smisao do 40.minute. Domaćin je u gostima iz Samobora vidio idealnu priliku za izlazak iz rezultatske krize, no ona je nastavljena i nakon ovog vikenda. Ovi bodovi će gostima biti dodatni impuls za nastavak sezone i nastavak pozitivnog niza. Kašteli slijedi domaći susret s KTC-om te potencijalno posljednja prilika za bodove s obzirom na raspored. Kod gostiju je najefikasniji bio Tomislav Grgečić s 10 pogodaka.

Standings provided by Sofascore

Najbolja sedmorka 10.kola :

Lijevo krilo : Martin Marčec ( GRK Varaždin )

Lijevi vanjski : Fabijan Grubišić ( GRK Varaždin )

Srednji vanjski : Lovro Gaća ( RK Rudar Rude )

Desni vanjski : Luka Lovre Klarica ( RK Zagreb )

Desno krilo : Vlado Matanović ( RK Bjelin Spačva Vinkovci )

Pivot : Dominik Smojver ( HRK Karlovac )

Vratar : Filip Perić ( MRK Sesvete )

Komentari

Povezano