Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prekid mini krize: Barcelona promašivala, ali teškom mukom stigla do tri boda

Barcelona je u 18. kolu španjolske La Lige na Camp Nou svladala posljednjeplasiranu Almeriju rezultatom 3:2. Pogotke za domaći sastav postigli su Raphinha i dvostruki strijelac Sergi Roberto, dok su za goste precizni bili Léo Baptistão i Edgar González.

Xavijeva momčad je od prve minute preuzela potpunu inicijativu na terenu, a prvu veliku priliku imali su u osmoj minuti preko Roberta. Nastavili su prijetiti i stezati obruč oko suparničkog kaznenog prostora, dok su se igrači Almerije organizirano branili na svojoj polovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledalo je kako je samo pitanje vremena kada će Barcelona stići do vodstva, a tako je na kraju i bilo. Isplatila im se dominacija u 33. minuti kada je nakon udarca iz kuta Ronald Araújo pucao glavom, vratar Almerije Luís Maximiano je obranio, a Raphinha naišao na odbijenu loptu i postigao pogodak.

Unatoč podređenom položaju u većini prvog dijela gosti su u 41. minuti stigli do izjednačenja. Baptistão je lijepo svladao vratara Barcelone, a iako je prvotno svirano zaleđe, gol je nakon provjere var sobe priznat. Nastavili su domaćini pritiskati i početkom drugog poluvremena, pokušavali su preko Ferrana Torresa i Roberta Lewandowskog, ali vratar gostiju je obranio njihove udarce.

Obrana gostiju popustila je u 60. minuti kada je Barcelona stigla do novog vodstva. Pogodak je ponovno pao nakon kornera, a Roberto je ovaj put bio precizniji i odlično pogodio glavom. Domaćini su nastavili stvarati prilike, ali ono što su također nastavili je promašivati ih.

Kazna za to stigla je u 72. minuti nakon loše reakcije Barcelonine obrane gdje su se Araújo i vratar Iñaki Peña sudarili u skoku. Lopta se odbila do strijelca Gonzáleza koji je mirno pospremio za drugo izjednačenje na utakmici. Bio je to ujedno 21. prvenstveni gol kojeg su primili u 18 odigranih kola ove sezone. Usporedbe radi, prošle sezone su u cijeloj sezoni primili 20.

Barcelona je konstantno stvarala opasnosti, a koliko god bili neprecizni u završnici nešto je još moralo završiti u mreži. Tako je u 83. minuti Roberto svojim drugim golom na susretu postavio konačnih 3:2. Ponovno je Xavijeva momčad stvorila pregršt prilika, uputili su čak 30 udaraca prema suparničkim vratima, ali su na kraju teškom mukom ipak upisali tri boda.

Ovim slavljem prekinuli su negativan niz od tri utakmice bez pobjede te sada zauzimaju treće mjesto na ljestvici. Almeria će pak i dalje morati pričekati na prvu pobjedu u sezoni koja bi im donijela pomak s posljednjeg mjesta.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano