Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prekid u Sinju, gužva na dnu

Iza nas je 7. kolo Lige za prvaka i Lige za ostanak HT Premijer Lige, a tri kola prije kraja ligaškog dijela natjecanja stvari su prilično gužvovite u borbi za Playoff pozicije, ali još više u borbi za opstanak. Cibona je na vrhu ljestvice s omjerom 24-5, pobjedu manje imaju Split i Zadar, a dvije manje od dalmatinskih divova ima Cedevita Junior. Furnir i Šibenka se s omjerom 13-16 bore za peto mjesto, dok je sve bliže sedmoj poziciji u doigravanju vodeća momčad Lige za ostanak Dinamo s omjerom 12:17. Bosco s 10:19 drži posljednju poziciju koja vodi u doigravanje, ali i dalje mora strepiti za ostanak u ligi, budući da su iza njih s pobjedom manje Zabok. Škrljevo i Gorica, koja je pobjedom u Sinju ostavila Alkara samog na dnu s 8 pobjeda i 21 porazom.

Prvi susret odigran je u petak na Baldekinu, gdje je Šibenka u susjedskom derbiju ugostila Zadar. Gosti su se došli iskupiti za poraz sa zvukom sirene u prvom dijelu prvenstva, te su im se namjere ostvarivale već od samog početka susreta, a dodavanjem gasa u drugoj četvrtini stigli su i na preko 20 poena prednosti, što je bilo dovoljno da u drugom poluvremenu ne dopuste povratak Narančastih u neizvjesnost. U konačnih 78:55 Dario Drežnjak ugradio je 20 poena, a dva poena manje je za Šibenku ubacio Antonio Klarin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je u subotu na Gripama ugostio Furnir i domaćini su lagano lomili zagrebačku momčad, te u prilično dobrom ritmu malo po malo gradili svoju prednost sve do konačnih 92:68. Kod pobjednika su se istaknuli Tyrell Nelson s 19 poena te Lovre Runjić sa 17 koševa i 9 skokova, dok je za goste 16 poena ubacio Filip Paponja.

Zagrebački derbi odigran je u Draženovom domu, gdje je Cibona sa 86:73 savladala Cedevitu Junior. Gosti su dobro ušli u susret i nakon pet minuta igre imali vodstvo 14:12, ali u sljedećih 8 minuta Vukovi rade seriju 23:3. Vitamini su se trgnuli u završnici, ali na manje od 9 poena razlike nisu uspjeli prići. Cibonu je s 22 poena i 7 skokova predvodio Krešimir Ljubičić, dok je 26 poena, 7 skokova i 5 asistencija kod Cedevite upisao Krunoslav Simon.

U Sinju su se u borbi za bijeg sa samog dna ljestvice sastali Alkar i Gorica. Neizvjestan susret otišao je u dva produžetka, da bi minutu i 27 sekundi prije kraja drugog došlo do prekida. Jedan kontranapad domaćina zaustavljen je prekršajem Ante Mašića nad Hrvojem Vučićem, za što su domaći navijači tražili, sukladno dotadašnjem kriteriju sudaca, nesportsku pogrešku. Djelitelji pravde su se osjetili uvrijeđenim na povike gledatelja, te očitom ovosezonskom praksom odlučili na pražnjenje dvorane. Kao i u nedavnom slučaju Zadra, vrijeđanje svakako treba osuditi, ali i suci se pod hitno trebaju prestati ponašati kao zaštićene biljke i stavljati se iznad ove prekrasne igre.

Susret je nakon više od sat vremena prekida na kraju završio pobjedom Gorice 109:102, uz 25 poena i 7 assista Karla Uljarevića te 21 poena Ivana Tvrtka Maljića, dok Alkaru nije pomogla ni sjajna napadačka rola Lovre Bašića, koji je ubacio 31 poen i dodao 9 asistencija.

Važnu pobjedu upisali su košarkaši DepoLink Škrljeva na gostovanju kod Bosca. Susret je riješen u samoj završnici, budući da su domaćini u posljednje tri minute ubacili svega četiri poena, dok su košarkaši Škrljeva u tom periodu ubacili 11 za konačnih 76:71. Do pobjede ih je s 24 poena predvodio Derryck Thornton, dok je za Bosco double-double učinak od 19 poena i 12 skokova upisao Marko Jurič.

Furiozno je Dinamo ušao u susret na gostovanju kod Zaboka i već nakon sedam minuta igre upisao dvoznamenkastu prednost (20:10), a domaćini do zaostatka na jednu znamenku više nisu došli do kraja susreta, kojeg je Dinamo dobio sa 84:72. Najučinkovitiji je kod pobjednika s 28 poena bio Ivan Novačić, dok su četvorica igrača Zaboka upisala po 12 poena.

Komentari

Povezano