Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prekinut niz: Slaven Belupo je svladao Rijeku i nanio joj prvi poraz još od kraja kolovoza

Situacija oko Lindona Selahija i njegovog slanja na tribine pomalo je zasjenila utakmicu 18. kola SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa. Iako Rijeka nije znala za poraz još tamo od kraja kolovoza i utakmice protiv Dinama, danas je na domaćem terenu izgubila od momčadi iz Koprivnice rezultatom 4:2.

Gosti su poveli u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela kada je strijelac bio Tomislav Štrkalj na dodavanje Benedika Mioča koji je ujedno i zabio za povećanje vodstva u 70. minuti. Za potvrdu pobjede Slaven Belupa još su zabijali Mihail Caimacov i Arber Hoxha, dok su pogotke za domaćina postigli Franjo Ivanović i Jorge Obregón.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mioč je tako s novim golom i asistencijom postao igrač s najviše izravnih sudjelovanja za gol u cijeloj ligi. Sada je na šest postignutih pogodaka i pet asistencija, a iza sebe je ostavio imena poput Marka Livaje i Tonija Fruka.

Unatoč tome što je Rijeka zaprijetila već u trećoj minuti preko Fruka, nismo previše uzbuđenja vidjeli kroz nastavak prvog dijela. Domaćini su ušli nešto agresivnije u utakmicu, ali nakon tog početnog perioda utakmice se primirila i Slaven Belupo je djelovao sve bolje.

O tome koliko je akcije bilo u prvom poluvremenu dovoljno govori kako je udarac Marka Pjace u 42. minuti bio prvi u okvir vrata. Ipak, pred sam kraj prvog poluvremena gosti su uspjeli stići do vodstva. Hoxha je probio lijevu stranu i ubacio u sredinu, a tamo se pomalo bizarno lopta odbila do Štrkalja koji je bio precizan za svoj treći gol sezone.

Momčad Željka Sopića izgledala je bolje u drugom dijelu, pritisnuli su goste i tražili izjednačujući pogodak. Prijetili su preko Marca Pašalića i Fruka, ali vratar Ivan Sušak dobro je reagirao na njihove pokušaje. Unatoč tome, Rijeka nije bila ta koja je stigla do pogotka već je Slaven Belupo golovima Mioča u 70. i Caimacova u 77. minuti stigao do povećanja prednosti.

Samo minutu kasnije domaćini su smanjili zaostatak golom Ivanovića, ali puno više od toga nisu uspjeli. Dapače, gosti su do potvrde pobjede stigli golom Hoxhe u 85. minuti susreta, dok je Obregón u 89. postigao drugi utješni zgoditak za domaćina.

Rijeka je do ove utakmice bila neporažena u 14 utakmica zaredom, pritom su upisali osam pobjeda i šest remija, a ovim porazom su ostali na trećem mjestu ljestvice. S druge strane, Slaven Belupo se pobjedom popeo na šesto mjesto te stigao do tek druge pobjede u posljednjih sedam prvenstvenih kola.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano