Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Premier liga je pružila spektakularno poslijepodne (VIDEO)

U 30. kolu Premier lige mogli smo vidjeti mnoštvo zanimljivosti. Newcastle i West Ham otvorili su ljepoticom kola s 4:3, ali i drugi susreti su bili sjajni. Tako smo u šest odigranih utakmica vidjeli 25 golova.

Bournemouth i Everton u prvom poluvremenu nisu postigli niti jedan pogodak, no zato smo u nastavku gledali napet okršaj. U 64. minuti Bournemouth je krenuo u kontranapad kojeg je okrunio Dominic Solanke. Glavom je pogodio na ubačaj Lloyda Kellyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Everton spašava njihova zlatna zamjena – Beto. Osam minuta nakon ulaska u igru iskoristio je grešku vratara Neta i pogodio izjednačenje. Činilo se da će Everton doći do jako bitnog boda, a onda se dogodilo nešto neobjašnjivo. Potpuno neometan Seamus Coleman ugurao je loptu u vlastitu mrežu i donio pobjedu Bournemouthu. Nesvakidašnji potez Evertonove legende možete pogledati OVDJE.

Tottenham je na svom stadionu ugostio Luton. Već u trećoj minuti Tahith Chong zabio je za vodstvo gostiju i situacija za Spurse nije dobro izgledala. Na poluvrijeme su otišli s minimalnim zaostatkom i žalom za propuštenim prilikama.

U nastavku u igru ulazi Brennan Johnson i igra Tottenhama dobiva dimenziju više. U 56. minuti Issa Kaboré trese vlastitu mrežu za 1:1 i imperativ gostiju postaje održavanje remija. Ipak, kako to inače biva ove sezone, Luton je kapitulirao pred sam kraj, a koban je za njih bio Heung-Min Son golom u 86. minuti. Neprocjenjiva pobjeda za Spurse sada ih je podigla na četvrto mjesto tablice.

Chelsea je ugostio pretposljednji Burnley te je sve išlo u njihovu korist kroz prvo poluvrijeme. U 40. minuti je drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio Lorenz Assignon. Assignon je gurnuo Mihajla Mudrika u kaznenom prostoru zbog čega je isključen, a s bijele točke je precizan bio Cole Palmer.

Umjesto povećanja vodstva domaćih koji su dominirali kroz čitavi susret, dogodio se šok po gledatelje na Stamford Bridgeu. Jednu dobru akciju su složili Josh Brownhill i Josh Cullen, a potonji je sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora za 1:1.

Chelsea je svim silama napadao gol gostiju, no fantastičan je bio Arijanet Murić koji je obranama spriječio prema xG računici čak 2.38 gola. Ipak, u 78. minuti je Raheem Sterling genijalno petom gurnuo Palmera pred Murića, a on zabija za vodstvo domaćih.

Tri minute kasnije je strijelac Cullen izveo korner, a gol glavom za Burnley postiže Dara O’Shea. Napadao je Chelsea i u nastavku, no Murić i obrana gostiju su s igračem manje izborili vrijedan bod.

Možda najluđa utakmica ovog termina se odigrala u Sheffieldu gdje su Sheffield United i Fulham remizirali rezultatom 3:3. Prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli ukupno četiri udarca u okvir nije sugeriralo da ćemo u drugom gledati apsolutni kaos.

U 70. minuti je Sheffield imao vodstvo od 3:1 nakon dva gola Bena Breretona Diaza i Olivera McBurnieja, dok je za goste zabio Joao Palhinha.

Međutim, Fulham se nije predao pa je u 86. za 2:2 zabio Bobby Decordova-Reid, a u 93. Rodrigo Muniz.

Napadao je Fulham i u sudačkoj nadoknadi koja je trajala čak 14 minuta te je umalo došao i do preokreta kada je nakon jednog slobodnog udarca Willian pronašao Toma Cairneyja na rubu kaznenog prostora, no on pogađa ravno u Ivu Grbića.

Odigran je još i susret Nottingham Foresta i Crystal Palacea koji je završio 1:1.

Komentari

Povezano