Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Premijerligaši angažirali nove igrače

Nastavljamo s vijestima s hrvatskog košarkaškog tržišta, na kojem su proteklog dana aktivni bili članovi Premijer Lige Alkar, Dinamo i Šibenka.

S američkog sveučilišta New Orleans u Sinj stiže Troy Green, 190 cm visoki bek koji će tako u dresu Alkara započeti svoju profesionalnu karijeru. U dresu Privateersa Green je proveo pet godina, u posljednjoj je bilježio 16.6 poena, 6.1 skokova i 2.4 asistencije po susretu, a najveći uspjeh doživjeo je u sezoni 2018/2019. kada je s ovom momčadi stigao do finala konferencije Southland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepu priču gradi KK Dinamo za narednu sezonu, a najnoviji potpis je onaj iskusnog 34-godišnjeg Filipa Kraljevića, koji je u ovome klubu, tada naziva KK Rudeš, proveo dvije sezone od 2007. do 2009. godine, te je tu napravio prve seniorske korake u tadašnjoj A2 Ligi Centar. Nakon toga put ga je odveo u Mladost, Cedevitu, Zabok, Split, Zadar u tri navrata, španjolskog prvoligaša Zaragozu, Cibonu, poljski Hydro Truck Radom te Široki, u kojem je prošle sezone odradio svoj drugi mandat. U dresu kluba s Pecare ovaj 213 cm visoki centar prošle je sezone bilježio 10.9 poena i 4.3 skoka po susretu BiH prvenstva i ABA2 Lige. U svojoj je bogatoj karijeri nastupio u 125 utakmica ABA Lige, 31 ABA2 Lige, 21 španjolske ACB Lige, a osvojio je po jedan naslov prvaka Hrvatske te Bosne i Hercegovine, te jedan Kup Krešimira Ćosića.

Šibenka je pak u svoje redove dovela Armina Hrštića, košarkaša iz Bosne i Hercegovine, koji ima i hrvatske papire, što je značajno zbog pravila o broju stranih igrača u momčadi. Hrštić je 195 cm visoko krilo, koji može igrati i poziciju šutera, rođen je 2000. godine, a u Šibenku stiže iz slovenskog Šenčura gdje je prošle sezone u 27 utakmica slovenske lige te ABA2 Lige bilježio 6.7 poena u prosjeku. Ranije je u karijeri branio boje slovenskog drugoligaša Branika iz Maribora.

Komentari

Povezano