Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Premijerligaši odlikaši: Allen igrač kola, tri Hrvata u najboljoj petorci

Proteklog vikenda u okviru najjače hrvatske košarkaške lige mogli smo vidjeti nekoliko zanimljivih dvoboja te napose dobrih individualnih partija nekolicine igrača. Ofenziva će vam od ovog kola nadalje, osim standardnih pregleda utakmica, donijeti izbor najboljih pet igrača po završetku svakog kola, ali ne kroz golu statistiku, već s naglaskom na naprednu analitiku.

Kao najbolji igrač 4. kola FAVBET Premijer Lige istaknuo se Kevaughn Allen iz Cedevite Junior, koji je u pobjedi nad Dubrovnikom sudjelovao s 26 poena, uz 100% šuta iz igre te šest pogođenih trica. Amerikanac je sudjelovao u 40.63% svih poena iz igre svoje momčadi, ubacivao nevjerojatnih 2.6 poena po šutu te kreirao 18.62% svih mogućih asistencija svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan šuter koji je pronašao mjesto u ovom biranom društvu je košarkaš Zadra Petar Vujačić. Osim što je bio najbolji strijelac kola s 29 poena, slovenski šuter imao je apsolutno fenomenalan True Shooting postotak od 90.63% te je sudjelovao u čak 34.15% svih zadarskih poena iz igre.

Filip Vujičić u ovoj bi imaginarnoj petorci zauzeo poziciju krila. Stasiti Gospar susret protiv Cedevite Junior završio je s vrlo dobrim all-round brojkama od 19 poena, osam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Hvatao je Vujičić 14.87% svih na utakmici dostupnih skokova, kreirao čak 31.80% svih mogućih asistencija svoje momčadi te sudjelovao u 46.15% svih pogodaka iz igre.

Split je na Gripama svladao Dinamo, a najviše se istaknuo Boris Tišma. Na njegov double-double učinak od 15 poena i 13 skokova, trebamo nadovezati vrlo dobar True Shooting od 68.93%, najveći FIC u ovom kolu od 20.5 te činjenicu da je hvatao 17.50% svih dostupnih skokova dok je bio na parketu.

Iako nije bio ni najbolji strijelac, ni skakač susreta protiv Zaboka, Cibonin Domagoj Vuković zaslužio se naći u petorci kola iz razloga što je ubacivao 2.0 poena po šutu za ukupno 12 koševa, koje je gađao sa 67% preciznosti iz igre te 69.44% True Shootinga i odličnog 1.0 omjera slobodnih bacanja i šuteva iz igre. Također, sudjelovao je u 32.26% svih poena iz igre Vukova, podijelio 24.90% svih mogućih asistencija te hvatao 10.32% svih dostupnih skokova dok je bio u igri.

Komentari

Povezano