Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Premijerligaši odlikaši: Maestralni Vujačić predvodi šuterski raspoloženu petorku

Proteklo kolo FAVBET Premijer Lige obilježilo je nekoliko šuterski vrlo raspoloženih igrača, ubilježeno je četiri double-double učinaka, a Krešimiru Radovčiću nedostajala su po dva skoka i asistencije za triple-double. Mi vam pak donosimo izbor najboljih pet igrača ovoga kola, s naglaskom na naprednu analitiku.

Igrač kola svakako je zadarski Slovenac Petar Vujačić sa 37 postignutih koševa protiv Zaboka, ali i 73% realizacije šuta za tri poena, 69% ukupnog šuta iz igre, 7/7 slobodnih bacanja, 2.31 poena po šutu i nevjerojatnih 96.96% True Shootinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuter Splita Toni Perković također je imao dobru tricašku večer u pobjedi nad Dubravom. Za 25 ubačenih poena ubacio je šest trica iz 10 pokušaja, 73.19% True Shootinga, 2.5 poena po šutu i sudjelovanje u 33.33% svih kreiranih pogodaka iz igre Splita.

Kapetan Dinama Hrvoje Garafolić u svoja 22 poena ugradio je tek jedan promašaj iz igre, uz čak 2.2 poena po šutu, True Shooting mu je nestvarnih 101.10%, a hvatao je i dobrih 15.38% svih skokova dok je bio u igri.

Krilni igrač Dubrovnika Filip Vujičić imao je odličnu all-round partiju u pobjedi nad Šibenkom, u kojoj je ubilježio 18 poena, sedam skokova i pet asistencija. Vujičić je sudjelovao u 37.93% svih dubrovačkih pogodaka iz igre, a dok je bio u igri je hvatao 11.20% svih dostupnih skokova i kreirao 11.84% svih mogućih asistencija.

Unatoč porazu nakon produžetka protiv Alkara, košarkaš Škrljeva Viktor Šarić odigrao je sjajnu utakmicu, ubilježivši double-double učinak od 21 poena i 15 skokova, a valja istaknuti kako je s Floor Impact Counterom od 24.5 bio igrač s najvećim FIC-om u ovome kolu. Također, ovaj 204 cm visoki centar sudjelovao je u 35.29% svih pogođenih šuteva svoje momčadi te hvatao 17.11% svih dostupnih skokova dok je bio na parketu.

Komentari

Povezano