Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Preminuo Andreas Brehme, legendarni njemački nogometaš

Rano jutros je nogometni svijet zatekla informacija kako nas je u 63. godini života napustio Andreas Brehme. Legendarni njemački nogometaš je bio strijelac jedinog pogotka u finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine protiv Argentine.

Prema dostupnim informacijama, Brehme je preminuo sinoć u Munchenu od posljedica srčanog zastoja. Bio je prevezen na intenzivnu njegu klinike u Ziemssenstrasseu, blizu njegova doma u Munchenu, ali nije mu bilo pomoći. Dogodilo se to samo nešto više od mjesec dana nakon što je preminuo i Franz Beckenbauer koji je bio na klupi reprezentacije “Elfa” te 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački branič je tijekom karijere igrao za HSV Barmbek Uhlenhorst, Saarbrucken, Kaiserslautern, Bayern, Inter i Zaragozu. Pamtimo ga i po tome što je bio član legendarne momčadi Kaiserslauterna koja je u sezoni 1997./98. postala prvak Njemačke nakon što su baš te sezone ušli u Bundesligu. U dresu Intera je osvojio Serie A, talijanski superkup i Kup UEFA-e, dok je s Bayernom osvojio Bundesligu i njemački superkup te je bio poražen u finalu Kupa prvaka 1987. godine od Porta.

Brehme je za reprezentaciju Njemačke nastupio u 86 navrata te je postigao osam pogodaka. U reprezentativnom dresu je bio član najbolje postave Europskog prvenstva 1984. i 1992. godine kao i Svjetskog prvenstva 1990. Upravo je 1990. bio trećeplasirani u izboru za Zlatnu loptu.

Komentari

Povezano