Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Preminuo Dejan Milojević

Užasne vijesti su upravo stigle iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je u 46. godini života preminuo Dejan Milojević, bivši srpski košarkaš i trener te pomoćnik Stevea Kerra u Golden State Warriorsima.

Rano jutros po hrvatskom vremenu je stigla vijest kako je Milojević dobio srčani udar u restoranu u Salt Lake Cityju noć prije utakmice protiv Utah Jazza. Iako su prve informacije bile takve da je stabilno, kasnije se stanje pogoršalo i tragične vijesti su upravo potvrđene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milojević je bio jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Srbiji. Dugi niz godina je trenirao Megu s kojom je uzeo srpski Kup nakon čega je bio trener podgoričke Budućnosti s kojom je bio prvak Crne Gore prije nego što je otišao u NBA ligu. Od 2021. godine je radio u Golden Stateu, s kojim je osvojio i prsten prvaka NBA lige u sezoni 2021./2022.

Milojević je kao igrač igrao na pozicija centra te je tri puta bio MVP ABA lige, a dva puta najbolji strijelac tog natjecanja uz rijetko viđenu dominaciju. S reprezentacijom Srbije je osvojio zlato na EuroBasketu 2001. godine.

Počivao u miru.

Komentari

Povezano