Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Preminuo je Toto Schillaci

Nogometni svijet je jutros ostao bez još jedne velike ikone. U 59. godini života nas je, poslije borbe s rakom crijeva, napustio Talijan Salvatore Toto Schillaci.

Nakon što smo se u posljednje četiri godine oprostili od Paola Rossija i Gianluce Viallija, još jedan talijanski golgeter više nije s nama. Nekadašnji centarfor se duže vremena borio s tumorom na crijevu, ali mu se stanje pogoršalo prije otprilike tjedan dana kada je dobio tešku upalu pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schillaci je bio najpoznatiji po nastupu na Svjetskom prvenstvu 1990. godine kada je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac turnira te je na kraju dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača natjecanja ispred Lothara Matthausa i Diega Maradone. Iste te godine je u glasanju za Zlatnu loptu bio drugi, gledajući u leđa spomenutom Nijemcu.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere je bio član Messine, Juventusa, Intera i Jubilo Iwate. Osvojio je dva Kupa UEFA, po jedan s Juventusom i Interom, dok je sa ”Starom damom” osvojio talijanski kup, a s Jubilo Iwatom prvenstvo Japana.

Komentari

Povezano