Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Preokret u LA-u: Najbolji trener NCAA-a preuzima klupu Lakersa?

Nakon što su američki mediji jučer eksplodirali viješću da će J.J. Redick vjerojatno preuzeti mjesto glavnog trenera Los Angeles Lakersa, danas se oglasio najugledniji NBA reporter Adrian Wojnarowski.

Prema Woju, Lakersi pripremaju masivan ugovor za sadašnjeg trenera sveučilišta UConn Dana Hurleya. Lakersi su ostvarili kontakt s Amerikancem, a pregovori će se nastaviti u narednim danima. Generalni menadžer Lakersa Rob Pelinka u njemu vidi čovjeka koji je sposoban translatirati svoju dugogodišnju uspješnost razvoja mladih igrača na NBA razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51-godišnji Hurley je često pričao o svojoj ambiciji da jednom postane trener u NBA-u, a ovo je za njega prilika da preuzme jednu od najuspješnijih NBA franšiza u povijesti. Američki izvori govore kako se od Hurleya očekuje veliki angažman u daljnjem razvoju Austina Reavesa, Maxa Christieja, Ruija Hachimure i 17. izbora na draftu kojeg Lakeshow ima ove godine.

Hurley, čiju trenersku taktiku je najbolje opisati kao izrazito kompleksnu s naglaskom na strogom provođenju akcija u oba smjera, ima 141-58 omjer u svojih 6 sezona s UConnom. Amerikanac je ove godine osvojio nagradu najboljeg trenera NCAA lige, a prethodne dvije sezone je okrunio NCAA naslovom.

Genijalnost Hurleya komentirao je u travnju na X-u LeBron James:

Komentari

Povezano