Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prije samo pet godina su zajedno izborili treću ligu, a sada ih čeka finale za mjesto u Premier ligi

Nakon što su nogometaši Luton Towna u utorak navečer s 2:0 svladali Sunderland, čime su nadoknadili zaostatak od 1:0 iz prve utakmice i tako postali prvi sudionici finala doigravanja za plasman u Premier ligu, u srijedu navečer su im se u finalu pridružili nogometaši Coventry Cityja.

Coventry City i Middlesbrough su u prvoj utakmici na Coventry Building Society Areni remizirali bez pogodaka, a u uzvratu na Riversideu smo vidjeli samo jedan pogodak, a njega je za goste postigao 25-godišnji Gustavo Hamer koji je u senzacionalnoj formi u posljednjih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac je u posljednjih 7 nastupa za Coventry zabio 4 pogotka i upisao još 4 asistencije, a sinoćnjim pogotkom je stigao do jubilarnih 20 izravnih sudjelovanja kod pogodaka ove sezone.

Izabranici Marka Robinsa, koji je pred jučerašnju utakmicu potpisao produljenje ugovora na nove četiri sezone, igrat će finale protiv Luton Towna 27. svibnja od 17:45 sati po našem vremenu na Wembleyu u nadi da će se po prvi put nakon 2001. godine naći među engleskom elitom. Još dulje na povratak čekaju njihovi protivnici koji nijednom nisu bili članovi moderne Premier lige te su posljednji put u engleskom prvom razredu bili u sezoni 1991./92.

Spomenuti Robins je Coventry City po drugi put u karijeri preuzeo u ožujku 2017. godine te je samo mjesec dana kasnije klubu donio EFL Trophy nakon pobjede u finalu protiv Oxforda. Na kraju sezone 2017./18. je izborio promociju u League One, na kraju sezone 2019./20. promociju u Championship, a sada je na samo jedan korak od promocije u Premier ligu.

Coventry City i Luton Town imaju zanimljivu recentnu povijest pošto su 2018. godine zajedno iz četvrte engleske lige izborili promociju u treću, dok će nakon ovog finala doigravanja jedan od njih zaigrati pred najblještavijim svjetlima reflektora.

Komentari

Povezano