Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prije točno 5 godina Cristiano Ronaldo postigao je svoj najljepši gol karijere. Ali nije osvojio “Puskasa”

Podložno je debatama, jer Cristiano Ronaldo je u svojoj veličanstvenoj karijeri zabio preko 800 zgoditaka, međutim, kada se priča o njegovom najljepšem pogotku redovito se spominje onaj protiv Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka 2018.

U reprizi finala prethodne kampanje Lige prvaka, kuglice četvrtfinala ponovno su spojile Juventus, tada još uvijek s najvećim ambicijama te s Higuainom umjesto Mandžukića u vrhu napada, i Real Madrid, branitelja naslova. Allegri je vapio za osvetom, međutim, već u prvom dvoboju, trećeg dana travnja prije 5 godina, gosti iz Madrida srušili su sve snove “staroj dami”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to već u trećoj minuti. Nakon velikog pritiska i nekoliko odbijanaca ispred Buffonovih vratnica, lopta se odbija do desnog ruba šesnaesterca gdje je prima Carvajal. Carvajal okreće Alexa Sandra i ubacuje u sredinu na 12-13 metara. Ubačaj je to za koji nikada ne biste rekli da je suviše kvalitetan jer tamo se nije nalazio nitko. Ronaldo je u trenutku ubačaja vrebao na rubu peterca, ali točno je procijenio da lopta ne ide ni blizu njega, stvorio je sam sebi priliku, namjestio je na škarice i – spektakularno pogodio. Kada primite takav zgoditak u trećoj minuti dvoboja, povratka više nema. Gol iz svih mogućih kuteva pogledajte ispod.

Navijači su na UEFA-inim stranicama ovaj pogodak proglasili do onda najboljim svih vremena u Ligi prvaka. Odmah ispred onog Mandžukićevog u finalu prethodne godine, koji, nažalost po njega, nije bio dostatan za podizanje ušatog trofeja.

Kasnije te godine, u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola, Gareth Bale je ušao u igri u 61. minuti i zabio dva gola za pobjedu. Jedan od njih je zabio, po mnogima, još spektakularnijim škaricama od Ronalda. Međutim, zanimljivo, ni Bale ni Ronaldo nisu nagrađeni Puskasovom nagradom. Kontroverzno ju je osvojio Mohamed Salah plasiranim udarcem s ruba šesnaesterca protiv Evertona.

Kako? Nikome ni danas nije jasno, ali 2018. je bila kontroverzna godina. Osim odabira najboljeg pogotka, mnogi se još uvijek ne mogu pomiriti s izborom Modrića za najboljeg igrača godine. I dok je, po nama, Modrić neprikosnoven, zanima nas koji gol je po vama zaslužio “Puskasa” 2018.

Koji je po vama najbolji gol 2018. godine?

Loading ... Loading ...

Jesu li škarice protiv Juventusa Ronaldov najbolji pogodak u karijeri?

Loading ... Loading ...
Komentari

Povezano