Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Prije tri godine je radio kao konobar. Sada je potpisao za Thunder

Nakon što je centar Oklahoma City Thundera Isaiah Hartenstein pretrpio prijelom ruke u predsezoni, franšiza je odlučila potpisati slobodnog igrača Alexa Reesea na negarantirani standardni ugovor. Životna priča ovog mladića doista nalikuje filmskoj.

25-godišnji Amerikanac je proveo četiri godine na sveučilištu Alabama nakon kojih se prijavio na NBA draft 2021. godine. Na njegovu žalost, Reese je ostao neizabran što je uzrokovalo njegovim odustajanjem od košarke i zapošljavanjem u drugoj branši, onoj konobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu dana kasnije Reese je ipak odlučio dati drugu šansu košarci – potpisao je za momčad u Luksemburgu gdje odigrao učinkovitu sezonu. 206 centimetara visoki center je postizao prosječno 23,7 poena u 23 odigrane utakmice čime je skrenuo pažnju američkih skautova. Nakon zapaženog angažmana preko bare, Reese se vratio u domovinu i priključio Rip City Remixu, G League momčadi Portland Trail Blazersa. U razvojnoj ligi je prošle sezone ostvarivao prosjeke od 11,5 poena, 4,6 skokova i 1,2 blokade u 17,2 minute po utakmici.

Po svemu sudeći, centar je u prethodnoj sezoni  dovoljno impresionirao Thunder te će njegov dolazak donijeti prijeko potrebnu širinu njihovoj osiromašenoj rotaciji visokih igrača. Fizička prisutnost i svestranost u napadu Reesea mogla bi biti od važnosti Oklahominoj unutarnjoj liniji koja će mjesecima patiti zbog Hartensteinova izostanka. Ostaje za vidjeti koliku će stvarno priliku centar dobiti čiji je košarkaški put živi dokaz da život piše romane.

Komentari

Povezano