Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Primorje i Solaris izborili glavnu fazu Eurokupa

Ovog produženog vikenda su se u bazenima diljem Europe igrale kvalifikacije Eurokupa. Hrvatska je imala tri predstavnika, a dva koja su nastupala u istoj kvalifikacijskoj skupini, izborila su plasman u glavnu fazu.

Rijeka i njezino Primorje su bili domaćini skupine D, a momčad Igora Hinića je to iskoristila na najbolji mogući način ostvarivši sve tri pobjede. Primorje je kvalifikacijski turnir otvorilo pobjedom od 8:6 nad Radničkim iz Kragujevca. Bila je to iznimno zanimljiva i tvrda utakmica koja je bila izjednačena (6:6) sve do posljednjih pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani do pobjede u završnici dolaze golovima Kas Te Rielea te Darka Brguljana koji je postigao gol s polovice igrališta nakon što su vaterpolisti Radničkog u potrazi za remijem u posljednji napad poslali i vratara.

Susret protiv rumunjske Oradee nije bio toliko neizvjestan jer su Primorjaši već pred kraj prvog dijela imali ogromnih 8:2 što je bio prevelik zalogaj za Rumunje koji su u konačnici uspijeli samo prepoloviti konačni deficit (11:8).

Dvije pobjede nakon dva kola su imali i vaterpolisti Solarisa. Šibenčani su u obje utakmice došli do minimalnih pobjeda. Najprije su s 13:12 svladali Oradeu i to tako što je Roko Pelicarić u posljednjoj minuti susreta zabio gol iz peterca, dok je isti igrač bio heroj pobjede od 10:9 nad Radničkim u drugom kolu tako što je postigao pet pogodaka.

Tim raspletom događaja je i prije posljednjeg kola bilo poznato kako su Primorje i Solaris sigurni sudionici glavne faze Eurokupa, a u njihovom jutrošnjem međusobnom ogledu, Riječani su jednostavno deklasirani Šibenčane te su ih svladali s 20:6.

S druge strane, vaterpolisti Mladosti se nisu najbolje proveli u Barceloni. Već nakon prva dva kola, ”Žapci” su ostali bez šansi za plasman dalje jer su poraženi od grčkog Apollona s 15:7 te od domaće Barcelone s 12:11 u susretu koji je bio riješen u trećoj dionici u kojoj su se Katalonci odvojili na tri pogotka razlike.

Pozitivan je bio samo ishod trećeg kola u kojem su se Zagrepčani ”iskalili” na njemačkog Potsdamu svladavši ih s čak 23:9.

Komentari

Povezano