Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prince Ampem seli iz Rijeke kod Arde Turana i Ryana Babela

Nakon što je rubrika odlaznih transfera u Rijeci dulje vrijeme mirovala, netom prije početka nove sezone ekipa s Rujevice ostala je bez važne karike i prvotimca te jednog od ponajboljih igrača, Ganca Princea Obenga Ampema.

25-godišnji Ampem je u Rijeku stigao 2021. godine iz Šibenika u paketu s Nediljkom Labrovićem i brzo osvojio srca riječkih navijača svojom polivalentnošću, brzinom, eksplozivnošću i borbenošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Rijeku je odigrao 81 utakmicu, postigao 10 pogodaka i nadodao 14 asistencija u svim natjecanjima, bio standardan kod svih trenera i prilagođavao se različitim taktičkim i formacijskim zahtjevima, od desnog i lijevog beka u formaciji 3-5-2, pa sve do lijevog i desnog krila u formaciji 4-2-3-1, što je prepoznao i njegov novi poslodavac, turski drugoligaš iz Istanbula Eyüpspor, na čijoj je klupi bivši igrač Atlético Madrida i Barcelone, Arda Turan.

Eyüpspor je klub osnovan 1919. godine koji je prošle sezone u drugoligaškom natjecanju završio na 6. mjestu, a ove sezone imaju ambicije ući u ligu više, što dovođenje Arde Turana u njegovom prvom trenerskom iskustvu i potvrđuje. Ampema će, od poznatijih imena, u svlačionici dočekati i veteran Ryan Babel te luksemburški reprezentativac Olivier Thill.

O visini transfera se nagađa, no tražena cijena Rijeke je bila oko 2 milijuna eura, pa se očekuje da je turski klub bio spreman izdvojiti navedenu cifru.

Ampemovim odlaskom ostaje upražnjeno mjesto na desnom krilu Jakirovićeve 4-2-3-1 formacije koje bi, po svemu sudeći, trebao zauzeti oporavljena pridošlica iz Borussije Dortmund, Marco Pašalić.

Komentari

Povezano