Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prižmić dominantno do četvrtfinala Umaga

Nakon što je u ponedjeljak ostvario svoju prvu pobjedu na ATP Touru, 17-godišnji Dino Prižmić danas je igrao meč drugoga kola Plava Laguna Croatia Opena. Protivnik mu je bio Mađar Zsombor Piros kojeg je svladao u uvjerljiva dva seta – 6:2 6:3 za najveći uspjeh mlade karijere.

Od samog početka je Prižmić kontrolirao meč te je na startu došao do breaka i vodstva od 3:0. Osvajač juniorskog Roland Garrosa je kod 3:1 morao spašavati jednu break loptu, a kada je u tome uspio, do kraja seta nije imao ni najmanjih problema te je osvojio prvi set sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je bilo napeto tek do 1:1 nakon čega Prižmić preuzima inicijativu i osvaja 12 od 14 sljedećih gemova pa dolazi do krucijalne prednosti od 4:1. U konačnici je tu prednost od jednog breaka održao i slavio sa 6:2 u drugom setu.

Jedinog preostalog hrvatskog predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji sada očekuje meč protiv Australca Alexeija Popyrina u četvrtfinalu.

U meču koji je krenuo nešto ranije sastala su se dva Talijana. Sedmi nositelj turnira Matteo Arnaldi je u dva seta svladao krvnika Marina Čilića Flavija Cobollija. Bilo je 6:3 7:6.

U isto vrijeme kada i Prižmićev meč, krenuo je i onaj između Marc-Andree Hueslera i Federica Corije. Argentinac je odigrao dobar meč i u dva seta, sa 6:4 6:2, zakazao susret s malo poznatijim Švicarcem – Stanom Wawrinkom u drugom kolu.

Komentari

Povezano