Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prižmić i Marčinko do plasmana karijere

Hrvatska mlada tenisačica Petra Marčinko je bodovima osvojenim za prolaz u 2. kolo WTA turnira u Monastiru napredovala za osam pozicija te je ovaj tjedan na 132. mjestu pojedinačne WTA ljestvice. To joj je ujedno i najbolji plasman u karijeri.

Donna Vekić je kao 24. tenisačica svijeta najbolje rangirana od hrvatskih tenisačica, a među 100 najboljih je i Petra Martić na 40. poziciji. Među deset najboljih je u ovom tjednu došlo do nekoliko promjena, jer su tenisačicama otpisani bodovi osvojeni na prošlogodišnjem WTA Finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjeloruskinja Arina Sabaljenka ostala je na prvom mjestu s bodova, Poljakinja Iga Šwiatek je na drugoj poziciji sa bodova, a Amerikanka Coco Gauff je ostala treća s bodova.

Kazahstanka Jelena Ribakina je skočila na četvrto mjesto potisnuvši Amerikanku Jessicu Pegulu na peto. Čehinja Marketa Vondroušova je s osmog došla na šesto mjesto, sedma je ostala Tunižanka Ons Jabeur, a osma je ovaj tjedan Čehinja Karolina Muchova. Sa šeste na devetu poziciju pala je Grkinja Maria Sakkari, a među deset najboljih se probila Čehinja Barbora Krejčikova koja je prije tjedan dana bila na 13. poziciji.

Što se ATP ljestvice tiče, tamo je Dino Prižmić bodovima osvojenim probojem iz kvalifikacija do 2. kola ATP turnira u Stockholmu napravio skok od deset pozicija na novoj pojedinačnoj ATP ljestvici. Sada zauzima 155. mjesto, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Ispred Prižmića su od hrvatskih tenisača Borna Ćorić, koji se zadržao na 33. poziciji, te Borna Gojo, koji je u ovom tjednu na 77. mjestu, jedno niže nego prije sedam dana. Na samom vrhu nije bilo promjena.

Na ljestvici igrača parova Ivan Dodig i dalje drži drugo mjesto sa 7.250 bodova, a ispred njega je samo njegov partner Amerikanac Austin Krajicek (7.850).

Komentari

Povezano