Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prižmić ispao u kvalifikacijama Roland Garrosa

U ponedjeljak su krenule kvalifikacije za drugi Grand Slam turnir u godini. U prvom kolu kvalifikacija u muškom ždrijebu Roland Garrosa Hrvatska je krenula s dva predstavnika. Prvi na teren izašao je Dino Prižmić koji je igrao sa Stefanom Napolitanom, Talijanom koji je u Rimu osvojio set finalistu Nicolasu Jarryju. Napolitano je i u ovom meču pokazao kvalitetu te je svladao Prižmića s 2-0 u setovima.

Splićanin je meč otvorio dobro. Spasio je četiri break lopte na otvaranju meča da bi u idućem gemu iskoristio svoju prvu priliku za oduzimanje servisa. Zatim je osvojio još jedan servis gem uz dvije spašene break prilike te je tako došao do vodstva od 3:0. Zatim su obojica tenisača zadržala svoje servise čime se došlo do 4:1. Tada Napolitano osvaja tri gema u nizu te vraća set u egal. Do tie-breaka se igralo bez oduzimanja servisa, a u “trinaestoj igri” je bolji bio Napolitano sa 7-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ponovno je Prižmić bio taj koji je krenuo s breakom prednosti. Talijanu je servis oduzeo kod 1:1, a break je potvrdio samo jednom, za vodstvo 3:1. Tada Napolitano osvaja pet gemova u nizu za konačnu pobjedu 7:6(2) 6:3.

Prižmić je tako svoj prvi meč nakon Challengera u Zadru završio porazom u prvom kolu kvalifikacija za Roland Garros. Njemu sada slijedi pauza prije Challengera u Zagrebu dok Napolitano u drugom kolu ide na pobjednika meča između Nicka Hardta i Shintara Mochizukija.

Komentari

Povezano