Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prižmić oduševio ljubitelje tenisa; Đoković uz puno muke do pobjede

Nakon što je prošao tri kola kvalifikacija za Australian Open, Dino Prižmić nije imao sreće sa ždrijebom prvog Grand Slama karijere koji mu je dodijelio desetorostrukog pobjednika i najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Nije to stvorilo strah u mladom Splićaninu koji je odigrao fantastičan meč kojeg je nakon četiri sata tenisa izgubio sa 2:6 7:6 3:6 4:6.

Prvi set nije slutio na to da ćemo gledati uzbudljiv meč. Đoković je tijekom njega Prižmiću prepustio samo tri poena te ga je rutinski osvojio sa 6:2 s tim da je kod 4:1 Dino tražio medicinski timeout.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač je drugi set otvorio na briljantan način te je došao do prednosti od 3:1, međutim Đoković se vraća i izjednačava na 3:3. Ipak, do kraja seta nijedan od tenisača nije došao do break lopte te se pobjednik odlučivao u tiebreak, a tamo Prižmić igra na vrhunskom nivou i dolazi do četiri vezane set lopte. Srpski tenisač je nadoknadio tri, ali četvrtu iskorištava 18-godišnji Prižmić za 7:5 u odlučujućoj igri te dolazi do izjednačenja na 1-1 u setovima.

Uz to što je postao tek treći Hrvat koji je osvojio set protiv aktualnog svjetskog broja 1 na Grand Slamu, Dino je postao drugi najmlađi tenisač otkako postoji ATP ljestvica koji je osvojio set na Australian Openu protiv prvog tenisača svijeta. Mlađi je bio samo Leonardo Lavalle 1985. godine protiv Ivana Lendla.

Đoković je treći set otvorio vodstvom od 2:0, međutim sjajni Prižmić osvaja tri gema u nizu i u potpunosti preokreće stanje na terenu. Posebno je impresivan bio gem kod 2:2 koji je trajao preko 16 minuta, a Dino ga je dobio iskoristivši treću break loptu.

Nažalost, Prižmić do kraja seta više ne osvaja nijedan gem pa Đoković sa 6:3 dolazi do vodstva od 2-1 u setovima. Imao je Dino dvije vezane break lopte kod 3:3, no nije ih iskoristio. Mladi Hrvat je od Srbina izvukao ono najbolje što ima, a to je itekako znakovit pokazatelj kvalitete koju već sada posjeduje.

Đoković je nastavio niz s četiri uzastopno osvojena gema u četvrtom setu te se činilo kako će lagano doći do pobjede. Ipak, Prižmić se još jednom vraća u meč i Đokoviću odgovara sa svoja tri gema u nizu pa smanjuje na 4:3.

Kod vodstva od 5:3 je Đoković imao četiri meč lopte uključujući i tri vezane, ali Prižmić i to uspijeva spasiti pa je srpski tenisač morao odservirati za meč.

U konačnici je Novak slavio sa 6:4 u četvrtom setu za 3-1 u setovima u njegovom prvom meču prvog kola Grand Slama koji je trajao preko četiri sata u karijeri. Dino je tada imao pet godina, a ovakav otpor na najvećoj mogućoj sceni je očarao ljubitelje tenisa, od legendi poput Pata Casha do aktualnih tenisača poput Nicka Kyrgiosa.

Komentari

Povezano