Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prižmić rutinski do drugog kola kvalifikacija Wimbledona, Ajduković propustio dvije meč lopte

Krenuo je najveći teniski turnir na svijetu, a Hrvatska ga je otvorila s dvojicom predstavnika u kvalifikacijama. Duje Ajduković i Dino Prižmić otvorili su turnir u Wimbledonu s polovičnim uspjehom. Ajduković je u drami protiv Mattije Belluccija upisao poraz od 1-2 u setovima dok je Prižmić lagano svladao Clementa Tabura s 2-0 u setovima.

Prva dva gema meča Ajduković je otvorio kvalitetno te je već u drugom gemu imao 0-30. Tada Bellucci osvaja četiri gema u nizu i dolazi do 1:1, a onda na Ajdukovićevom servisu dolazi do break lopte koju Splićanin spašava. Kod 2:2 Talijan ponovno prijeti, ovaj put s 0-40, ali sve tri prilike Ajduković spašava i dolazi do vodstva 3:2. Tada je on taj koji prijeti, ali kao i Talijan, propušta svoje prilike, odnosno njih tri te se set vraća u egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smirili su se zatim tenisači na servisu te se do 6:5 za Splićanina igralo bez prilika za oduzimanje servisa. Tada ipak Ajduković ubacuje u brzinu više i dolazi do dvije vezane set lopte te koristi svoju prvu za osvajanje seta sa 7:5.

U drugoj dionici igre Ajduković prijeti već kod vodstva 1:0, ali ne koristi svoju priliku za break. Iskoristio ju je kod 1:2 te se činilo kako će Splićanin mirno zaključiti meč. Došao je do 4:1 i imao je 15-30 na servisu Belluccija, ali Talijan to izvlači te već u idućem gemu uz nekoliko grešaka Ajdukovića dolazi do 0-40. Po drugi put u meču Splićanin to izvlači te dolazi do dvije gem lopte koje ne koristi. Na kraju gubi servis te se meč komplicira.

Uspio je još jednom Ajduković zadržati servis, ali Bellucci osvaja set sa 7:5 te odvodi meč u odlučujući set.

Tamo je od početka bolji igrač bio Talijan. U prvom gemu ne koristi četiri break lopte, a u trećem Ajduković po treći put spašava 0-40 u meču. To su ujedno bile i posljednje prilike za oduzimanje servisa što je značilo da je meč odlučen u tie-breaku koji se igrao do 10. Talijan se brzo odvojio na 3-0, ali Ajduković se sabrao te je kod 6-5 imao i minibreak prednosti koji gubi zbog dodira s mrežom. Imao je Splićanin i dvije meč lopte do kraja, obe na drugom servisu, ali ih nije iskoristio. Talijan svoju treću jest čime je ostvario prolaz u drugo kolo rezultatom 5:7, 7:5, 7:6(12). Tako je Ajdukovića ostavio bez pobjede na travnatoj podlozi ove sezone.

Prižmić svoj meč nije komplicirao. Iako je u prvom setu imao break zaostatka, na kraju je set zaključio rezultatom 6:3. U drugom se rano odvojio na 4:1 s dvostrukim breakom prednosti te se tako približio pobjedi. Do kraja seta izgubio je jednom svoj servis, ali je svejedno upisao pobjedu rezultatom 6:3, 6:4.

Prižmića u drugom kolu čeka ogled s Hugom Gastonom dok će Ajduković idućeg tjedna igrati Challenger u Karlsruheu.

Komentari

Povezano