Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prižmić slavio na otvaranju ATP turnira u Umagu

Čast da otvore 33. izdanje Plava Laguna Croatia Open u Umagu pripala je dvojici domaćih tenisača s pozivnicom Duji Ajdukoviću i Dini Prižmiću. U dvoboju dva Splićanina, slavio je 17-godišnji Prižmić.

Dino je meč otvorio na fantastičan način osvojivši sva tri uvodna gema nakon čega je Duje uspio osvojiti svoj servis gem i prekinuti Prižmićev niz. Na njegovu žalost, to će se pokazati jedinim osvojenim gemom u prvom setu jer je juniorski osvajač Roland Garrosa prvi set osvojio sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog seta su oba tenisača glatko osvojila prve servis gemove nakon čega Prižmić uspijeva nadoknaditi zaostatak od 40:0 i s pet uzastopno osvojenih poena doći do breaka. Imao je Ajduković priliku odmah vratiti taj break, no čini neprisiljenu pogrešku na break lopti pa Prižmić dolazi do vodstva od 3:1.

Ako se itko na glavnom terenu još uvijek pitao može li Duje učiniti meč zanimljivim, na to pitanje je dobio odgovor u sedmom gemu seta kada Prižmić dolazi do drugog breaka i u konačnici dobija drugi set sa 6:2.

Dino je tako došao do prve ATP pobjede u mladoj karijeri, a sada u drugom kolu čeka pobjednika dvoboja između Mađara Zsombora Pirosa te Australca Christophera O’Connella.

Komentari

Povezano