Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

“Prokletstvo” je prekinuto – Arsenal je svladao Manchester City na Emiratesu

Osmo kolo engleske Premier lige su sudarom na Emiratesu zatvorili prošlogodišnji doprvak Arsenal te prvak Manchester City. U dvoboju bez mnogo prilika, Arsenal je autogolom Akea došao do pobjede od 1:0 kojom su prestigli “Građane” na ljestvici.

U odnosu na ovotjedni ogled protiv Lensa u Ligi prvaka, među početnih 11 Arsenala po prvi put nakon 87 uzastopnih prvenstvenih utakmica nije bilo Bukaya Sake kojeg je zamijenio Edward Nketiah, dok se “rođendanžija” Ben White vratio u prvih 11 umjesto Takehira Tomiyasu, a Jorginho je odmijenio Kaija Havertza. S druge strane, Pep Guardiola je u početnu postavu vratio Nathana Akea umjesto Manuela Akanjija, dok je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić uskočio umjesto Rodrija. Također je junak pobjede protiv Leipziga, Julian Alvarez, dobio mjesto u prvih 11 umjesto Jacka Grealisha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u petoj minuti smo vidjeli dvije ogromne prilike za Manchester City. Nakon kornera koji je išao s desne na lijevu vratnicu, Joško Gvardiol se othrvao iz naručja Martina Odegaarda i uspio uputiti udarac koji Declan Rice čisti s gol crte, a u nastavku akcije Nathan Ake izbija sam pred Davida Rayu, međutim prebacuje čitav gol.

U 17. minuti su ”Građani” gotovo došli do laganog pogotka. Raya je otezao s ispucavanjem lopte te je Alvarez njegov pokušaj izblokirao, no na sreću po Španjolca, lopta odlazi pokraj gola.

Do prve ozbiljnije prigode je Arsenal stigao u 27. minuti kada je, nakon pogreške Rubena Diasa, do lopte došao Edward Nketiah, ali njegov udarac odlazi daleko pokraj gola. Nakon uvodnih 20-25 minuta apsolutne kontrole utakmice gostiju tijekom kojih “Topnici” nisu mogli iznijeti loptu iz svoje polovice kroz posjed, domaći su do daha došli u drugoj polovici prvog dijela, međutim nismo vidjeli ništa konkretno ni od jedne ni od druge ekipe pa se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

Na samom početku drugog dijela, Arteta se odlučio na izmjenu te je na travnjak izašao Gabriel Martinelli umjesto Leandra Trossarda. Nakon te promjene je Arsenal zaista prodisao tijekom prvih 10 minuta drugog dijela te su imali par poluprilika, ali udarac Odegaarda nakon kornera je otišao daleko preko gola, dok je Martinellijev udarac u bliži kut nešto kasnije lagano obranio Ederson.

U nastavku utakmice smo bili zakinuti za iole ozbiljniju opasnost sve do 87. minute, a onda Thomas Partey šalje dugu loptu za Tomiyasua koji glavom spušta za Havertza. Nijemac je uspio zadržati loptu u duelu s Akeom i dodao za Martinellija čiji udarac na putu do gola pogađa nizozemskog stopera te mijenja smjer i završava u mreži za erupciju oduševljenja na Emiratesu.

To će se pokazati i krucijalnim trenutkom utakmice jer je do kraja ostalo 1:0 pa je tako prekinut niz Manchester Cityja od čak 12 uzastopnih pobjeda nad Arsenalom u Premier ligi. Sada su na vrhu Engleske Tottenham i Arsenal sa po 20 bodova.

Komentari

Povezano