Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Promjena momentuma: Stuttgart je već sada skupio više bodova nego u cijeloj prošloj sezoni

Stuttgart je jučer uvjerljivo svladao Augsburg 3:0, a strijelci su bili redom Deniz Undav, Serhou Guirassy te Chris Führich. U aktualnoj sezoni osvojili su 34 boda u 16 odigranih kola Bundeslige što im je trenutno dovoljno za treće mjesto na tablici koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ono što je zanimljivo je da su već sad nadmašili svoj učinak iz prošle sezone po broju bodova. Tada su skupili tek 33 boda, a ostanak u prvom razredu njemačkog nogometa izborili su kroz dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju utakmicu u UEFA-inim natjecanjima odigrali su prije više od 10 godina, točnije u ljeto 2013., a tada ih je iz Europe izbacila Rijeka. Od tada do danas u dva navrata su ispadali u niži rang natjecanja, no sada se ipak nalaze u znatno boljem momentumu.

Također, ovo je bila već 11. prvenstvena pobjeda koju su ostvarili ove sezone čime je postavljen novi rekord kluba. Nikada prije Stuttgart u prvoj polusezoni nije upisao toliko pobjeda, dok su u prošloj sezoni do tri boda uspjeli doći u svega sedam navrata.

Komentari

Povezano