Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Proslavljeni talijanski vratar i trenerski nomad preuzeo ekipu Andreasa Inieste

Jedan od najboljih vratara svijeta u 20. stoljeću prema izborima IFFHS-a i standardni vratar talijanske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1990. preuzet će vođenje prvoligaša iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dakako, riječ je o Walteru Zengi, koji je nakon uspješne igračke karijere u kojoj je tijekom 21 godine branio boje Intera, Sampdorie, Padove i New England Revolutiona, 1998. godine započeo nešto manje slavnu trenersku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niska njegovih klubova je poduža, a spomenimo samo neke: New England Revolution, Steaua Bukurešt, Crvena zvezda, Catania, Palermo, Al-Nasr, Sampdoria, Wolverhampton, Crotone, Venezia, Cagliari, da bi posljednji posao imao kao direktor razvoja u indonežanskom klubu Persita Tangerang iz predgrađa glavnog grada Jakarte. Ipak, u Indoneziji se zadržao tek 6 mjeseci, što je otprilike rok trajanja sličan njegovom uobičajenom tijekom trenerskih poslova.

Najdulje se na klupi jednog kluba zadržao 2 i pol godine, od siječnja 2011. do lipnja 2013. vodeći emiraćanski Al-Nasr SC, a sada će pokušati nadmašiti svoje donedavne angažmane i prestići rekord od samo 70 utakmica na klupi jednog kluba, preuzimanjem Emirates Cluba.

Riječ je o trenutno posljednjeplasiranoj ekipi UAE Pro League, koja iz 12 utakmica ima tek 5 osvojenih bodova i gol razliku -19, nakon što je kao drugoplasirana ekipa drugoligaškog ranga natjecanja izborila promociju.

Klub je u sezonu uveo trener koji je izborio ulazak u viši rang, Mohammed al Jalboot, da bi nakon loših rezultata posao preuzeo Španjolac Lluis Planaguma, koji je također platio ceh slabog učinka i napustio klupu u prosincu, nakon čega je ekipu privremeno vodio domaći trener Aaref Al Shehhi.

Zenga bi tako trebao postati četvrti ovosezonski trener na klupi kluba za kojeg se u sastavu nalaze genijalci poput Paca Alcacera i Andresa Inieste, a misija ima vrlo jednostavan naziv – opstanak.

Hoće li talijanski trener to i uspjeti, pokazat će vrijeme.

Komentari

Povezano