Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prošle godine je bio prvi izbor drafta, a sad do daljnjega seli na klupu

Carolina Panthersi su odlučili premjestiti startnog quarterbacka Brycea Younga na klupu, pišu američki mediji. Young je prošle sezone izabran prvi na draftu od strane franšize iz Charlotte te su mu mnogi predviđali veliku karijeru. Također je poznato kako će u Youngove cipele uskočiti veteran Andy Dalton.

Problemi iz izuzetno teške rookie sezone su se nastavili i u ovogodišnja prva dva dvoboja dobitniku prestižne koledž Heismanove nagrade 2021. godine. U svojih 18 nastupa, 23-godišnji Young je s Panthersima pretrpio čak 16 poraza, dok ni njegove individualne brojke ne bude optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superzvijezda s Alabame je u NFL-u kompletirala manje od 60% svojih dodavanja uz QB rejting od oskudnih 70,9, a iako je ostvario ukupnih 12 touchdowna, ”bacio” je i zabrinjavajućih 13 interceptiona. Nakon 18 utakmica Young nije opravdao svoje vrijednosti uoči drafta poput visoke inteligencije, dok se ispravnom sumnjom pokazala njegova ispodprosječna tjelesna građa za quarterbacka (178 cm) koja mu narušava preglednost igre iz pocketa.

Međutim, treba napomenuti da je Young došao u disfunkcionalnu franšizu Panthersa koja mu definitivno nije stvorila dobre okolnosti. On je u dvije sezone surađivao s tri različita glavna trenera i više ofenzivnih koordinatora igrajući u jednoj od najmanje talentiranih momčadi lige. U nedjeljnom porazu od Los Angeles Chargersa u kojem su Panthersi postigli svega tri poena, Young je zabilježio najlošiji učinak u karijeri sa samo 84 jarda dodavanjem. Sve sugerira na to da je budućnost mladog Amerikanca pod velikim upitnikom te ostaje za vidjeti hoće li on uopće dobiti novu priliku u Carolini.

S druge strane, Dalton je trostruki je sudionik Pro Bowla s 38,511 jardi dodavanjem i 246 touchdowna tijekom svoje 14-godišnje karijere. U svojem jedinom nastupu prethodne sezone, Dalton je ”bacio” 361 jard uz dva touchdowna u 37:27 porazu od Seattle Seahawksa.

Panthersi, koji su trenutno na 0:2 omjeru, suočit će se s Las Vegas Raidersima ove nedjelje.

Komentari

Povezano