Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prošlogodišnji osvajač Umaga nesvakidašnjim nizom osvojio svoj prvi Masters

Australac Alexei Popyrin senzacionalni je osvajač Masters 1000 turnira u Montrealu. On je u sinoćnjem finalu sa 6:2, 6:4 svladao Rusa Andreya Rubleva za najveću titulu karijere.

Prošlogodišnji osvajač Plava Laguna Croatia Opena u Umagu je finalni meč otvorio oduzetim servisom te je uz sve četiri spašene break lopte došao do prvog seta. U drugom je također krenuo na identičan način, ali je kod vodstva od 3:2 izgubio svoj servis te se Rublev vratio u set. Ipak, Australac je odmah u sljedećem gemu vratio prednost breaka te ju je sačuvao do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do titule, 25-godišnjak je svladao čak petoricu tenisača unutar društva 20 najboljih na svijetu. Uz finalni trijumf protiv ruskog predstavnika, bio je bolji od Bena Sheltona, Grigora Dimitrova protiv kojeg je spasio tri meč lopte, Huberta Hurkacza i Sebastiana Kordu.

Time je postao tek treći tenisač u ovom desetljeću koji je osvojio titulu svladavši petoricu TOP 20 tenisača poslije Holgera Runea (Masters u Parizu 2022.) i Novaka Đokovića (ATP završnica 2022.). Također, postao je i prvi Australac s osvojenom Masters titulom poslije Lleytona Hewitta u Indian Wellsu 2003. godine.

Popyrin je ostvario napredak od 39 pozicija te je trenutno 23. tenisač svijeta što je njegov najbolji plasman karijere, dok je i Rublev, prekinuvši turbulentno razdoblje, skočio s osmog na šesto mjesto ljestvice.

Komentari

Povezano