Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prošlogodišnji osvajač Umaga senzacionalno izbacio Đokovića s US Opena

Nakon što je u noći s četvrtka na petak s US Opena ispao srebrni s Olimpijskih igara Carlos Alcaraz, večeras je nastup na posljednjem Grand Slamu sezone završio zlatni iz Pariza Novak Đoković. Srbin je svoju obranu naslova završio u trećem kolu porazom od Alexeija Popyrina s 3-1 u setovima.

Prošlogodišnji osvajač Croatia Open turnira u Umagu je odigrao na gornjoj granici svojih mogućnosti te je slavio sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 čime je pokazao da naslov na Masters turniru u Montrealu otprije 20-ak dana nije bila slučajnost. Australac se tako “osvetio” Đokoviću za poraze na Australian Openu i Wimbledonu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se brojki tiče, one su poprilično ujednačene. Popyrin je imao po 50 winnera i neprisiljenih pogrešaka, dok je Đoković imao 40 winnera i 49 neprisiljenih grešaka. Obojica su osvojila po 79 poena na servisu, dok je australski tenisač uspio osvojiti tri poena više na prijemu, a u tome mu je malo pomogao i srpski tenisač s čak 14 dvostrukih pogrešaka.

Popyrina u osmini finala čeka domaći tenisač Frances Tiafoe koji je poslije pet iscrpljujućih setova svladao sunarodnjaka Bena Sheltona, dok Đoković po prvi put nakon 2017. godine nije osvojio niti jedan Grand Slam u kalendarskoj godini. Također, ovime je prekinut niz od barem jednog osvojenog Grand Slama od strane nekog iz “Velike trojke” (Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal) koji je trajao od 2002. godine.

Komentari

Povezano