Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prošlogodišnji polufinalist Konferencijske lige na dnu lige

Po prvi puta još od 1987. godine, nakon uvjerljivog poraza 3:0 od rivala Young Boysa, švicarski je Basel na dnu Super League, sa samo 5 osvojenih bodova iz 9 susreta, a tamo će i ostati tijekom sljedećih 2 tjedna zbog reprezentativne pauze.

Kastastrofalan je to ulazak u sezonu za ekipu čiji je član od ovog ljeta bivši stoper Osijeka Adrian Leon Barišić, a čiji je dres kroz 3 sezone nosio i bivši napadač hrvatske reprezentacije Mladen Petrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ako upitate navijače drugog najtrofejnijeg švicarskog kluba s 20 naslova prvaka nakon Grasshoppera koji ima 27 naslova prvaka, to i nije tako iznenađujuće. Klub koji je 23 sezone zaredom igrao grupne faze nekog od europskih natjecanja, a prošle sezone bio na rubu finala Konferencijske lige, ove je sezone šokantno ispao od Hajdukovog “krvnika”, kazahstanskog Tobola već u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Posljedica je to ljetne rasprodaje u kojoj su klub napustili Zeki Amdouni, Andy Diouf, Dan Ndoye, Wouter Burger, Riccardo Calafiori i Andy Pelmard za više od 50 miljuna € odšteta, dok su u drugom smjeru stigli uglavnom mladi i nedokazani igrači koji jednostavno nisu uspjeli nadomjestiti kvalitetu otišlih igrača, pa su kola u vrlo kratkom roku za klub krenula nizbrdo, zbog čega je Timo Schultz, njemački trener doveden početkom ljeta, smijenjen prije 7 dana nakon samo 11 odigranih utakmica.

Na njegovo je mjesto sjeo Heiko Vogel, sportski direktor Basela koji je već privremeno vodio ekipu u drugom dijelu prošle polusezone, no kojeg navijači isto tako smatraju suodgovornim za sve probleme ekipe u dosadašnjem dijelu sezone i zbog kojeg je u kadru ekipe koja je prije samo 6 mjeseci igrala polufinale Konferencijske lige, u zapisniku današnjeg poraza protiv Young Boysa bilo njih – samo 4!

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano