Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prvi Netflix slam pripao Carlosu Alcarazu

U Las Vegasu sve je večeras bilo podređeno spektaklu. Najbolji španjolski tenisač ikad protiv trenutno najboljeg španjolskog tenisača. Rafael Nadal i Carlos Alcaraz, u meču koji nije bio za bodove, ali ipak važan obojici za nadolazeću sezonu, odigrali su profesionalan meč s prvim prijenosom ikad na Netflixu.

Standardno američko kašnjenje od 20 minuta zbog velike produkcije uvelo nas je u dvoboj koji se prema Amerikancima činio kao da ovisi o životu ili smrti. Naravno, oba sportaša su za ovaj događaj dobro plaćena, oko milijun dolara svaki pa su obojica igrala jako profesionalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je već u startu pokazao da još ima snage dati najbolje od sebe. Ovo mu je bio prvi meč nakon 5.1. ove godine, ali prve poene je igrao kao da nikad nije ni otišao. Prvi set je odradio kvalitetno i osvojio ga sa 6:3 bez da je gubio svoj servis. Za vrijeme meča je u izjavi rekao kako nije očekivao da će igrati ovako dobro pa svi njegovi fanovi imaju razloga za veselje i za nadolazeće turnire u Indian Wellsu i Miamiju.

Alcaraz unatoč gubitku prvog seta nije pokazivao znakove da ga sputava ozljeda gležnja koju je zadobio u Rio de Janeiru. U drugi set je ušao s breakom prednosti koji se brzo pretvorio u vodstvo od 3-0. Mogao je preuzeti vodstvo s dvostrukim breakom prednosti, ali Nadal je izvuka 0-40 i još jednu break loptu Alcaraza. Tako su do 5-3 obojica tenisača držale svoje servise da bi u završnici seta vidjeli dva uzastopna breaka. Prvo Alcaraz nije uspio zatvoriti set sa svojim servisom da bi Nadal gem kasnije izgubio i svoj servis te prepustio set mladom Španjolcu.

Pobjednik prvog Netflix slama odlučivao se supertiebreakom. On je pripao Carlosu Alcarazu koji je iskoristio svoju šestu meč-loptu pri rezultatu 13-12. Mladi Španjolac tako je postao prvi osvajač novog egzibicijskog turnira. Oba tenisača će moći zadovoljni otići u kalifornijsku pustinju, ponajviše što su obojica pokazala da ih ozljede ne sputavaju s čime će zasigurno zadovoljniji biti Nadal.

Komentari

Povezano