Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG i Lorient remizirali u uspavanci na Parku prinčeva

Nogometaši PSG-a su večeras krenuli u obranu naslova prvaka Francuske. Na Parku prinčeva su ugostili Lorient, no na žalost svih prisutnih u domaćem sektoru, odigrali su mršavih 0:0.

Parižani su u novu sezonu ušli u poprilično novom ruhu pa je tako klub napustio Lionel Messi, Neymar je na izlaznim vratima, a saga oko Mbappea još uvijek traje. S druge strane, od prve minute smo mogli vidjeti čak šest novih igrača – Milana Škriniara, Lucasa Hernandeza, Manuela Ugartea, Marca Asensia, Kang-in Leeja i Goncala Ramosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Luisa Enriquea su susret otvorili potpunom dominacijom pa su gosti imali samo 6% posjeda lopte nakon 15 minuta nogometa. Ipak, ni uz toliku razliku u dodirima s loptom, Parižani izuzev udarca Ramosa s 5-6 metara kojeg je lakoćom obranio Mvogo, nisu kreirali gotovo pa ništa.

Lorient je najbolju priliku prvog dijela imao u 42. minuti kada je Laurent Abergel presjekao loptu i pokušao iznenaditi Gigija Donnarummu na vratima PSG-a, ali njegov udarac završava na stativi. Bio je to ujedno i njihov jedini udarac u cijelom prvom dijelu.

U konačnici, bilo je ovo jedno dosta blijedo poluvrijeme u kojem praktički nismo vidjeli niti jednu konkretnu priliku za pogodak. PSG je imao 78% posjeda lopte, 8 udaraca na gol, no samo su dva išla u okvir gola.

U drugom poluvremenu smo gledali presliku onog iz prvog, a najbolju priliku za pogodak, PSG je imao u 77. minuti kada je udarac Fabiana Ruiza završio u bloku. Prethodno je Vitinha u 52. također zaprijetio, no njegov udarac je završio preko gola.

Nakon što je udarac Manuela Ugartea s distance u 95. minuti otišao preko gola, bilo je jasno da je Lorient osvojio veliki bod na gostovanju te da Parižanima ni gotovo 1000 dodavanja nije pomoglo da sezonu otvore sa sva tri boda.

Komentari

Povezano