Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG na krilima Messija i Donnarume svladao Nicu

U derbiju 30. kola francuske Ligue 1, susreli su se Nice i PSG. Nice je u ovaj susret ušla u nizu od 14 utakmica bez poraza u svim natjecanjima te su se nadali da eventualnom pobjedom mogu se mogu priključiti u borbu za mjesta koja vode u europska natjecanja iduće sezone. S druge strane, PSG je u posljednje dvije ligaške utakmice doživio poraz. Izabranici Christophera Galtiera nemaju više pravo na kiks jer je Lens u petak došao na samo 3 boda zaostatka nakon domaće pobjede nad Strasbourgom.

Obje momčadi nisu mogli računati na neke ključne igraće; kod domaćina su utakmicu propustili Atal, Diop i Lotomba dok su kod PSG-a nedostajali Neymar, Kimpembe i Mukiele. U prvom poluvremenu smo gledali dosta izjednačenu utakmicu u kojoj su obje ekipe imale priliku za postići pogodak. Na kraju su gosti otišli na odmor s prednošću od 1:0 zahvaljujući golu Messija koji je zabio na asistenciju Nuno Mendesa koji je odigrao odličnu utakmicu. Portugalski lijevi bek je osim asistencije imao: 2 kreirane velike prilike, 7/9 osvojenih duela te 4 oduzete lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome poluvremenu je Nica bila opasnija momčad ali nisu uspjeli postići pogodak. Najveće zasluge za to idu Gianluigiju Donnarummi koji je u ovoj utakmici upisao 7 obrana te je 24-godišnji Talijan odigrao vrlo dobru utakmicu. U 76. minuti Sergio Ramos zabija glavom na asistenciju Messija koji je izveo korner. Domaćini su do kraja utakmice nastavili pritiskati ali rezultat se nije mijenjao te je PSG slavio sa 2:0.

Ovom pobjedom PSG je došao do 69 bodova te ima 6 bodova prednosti nad drugoplasiranim Lensom. Kapetan PSG-a Marquinhos je u ovoj utakmici upisao 400. nastup u svim natjecanjima za „Parižane“. Brazilac je treći igrač nakon Jean-Marc Pilorgeta (435 nastupa) i Marca Verrattija (409 nastupa) koji je ostvario ovakav uspjeh. U ranijem terminu, Angers je na domaćem terenu svladao Lille rezultatom 1:0. Pogodak za domaću momčad postigao je bosanskohercegovački nogometaš Halid Šabanović. U nedjelju se igra preostalih 7 utakmica 30. kolo Ligue 1.

Komentari

Povezano