Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG ponizio Lyon na Groupami; Ultrasi očitali bukvicu “Lavovima” nakon utakmice

Nakon što su u prva dva kola francuskog prvenstva osvojili tek dva boda, nogometaši PSG-a su se konsolidirali te su uknjižili dvije pobjede u sljedeća dva nastupa. Nakon slavlja od 3:1 nad Lensom, u nedjelju su s 4:1 slavili na gostovanju kod Lyona.

Ovaj ogled je veoma brzo bio odlučen. Nakon samo 20 minuta nogometa, Parižani su vodili s 2:0. Najprije je u trećoj minuti Manuel Ugarte izborio kazneni udarac kojeg je Kyllian Mbappe realizirao, dok je u 20. minuti Achraf Hakimi povećao prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetak prvog dijela je obilježio Marco Asensio koji je u 38. minuti zabio za 3:0, dok je u drugoj minuti sudačke nadoknade laganim vertikalnim dodavanjem asistirao Mbappeu za njegov drugi zgoditak večeri. Francuski napadač je tako postao najbolji strijelac natjecanja s pet pogodaka.

Do kraja susreta su domaći uspijeli postići počasni pogodak, a to je bilo djelo Corentina Tolissa koji je realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Warren Zaire-Emery.

Prema podacima SofaScorea, ovaj susret je imao kombinirani xG od čak 7.02. PSG je kreirao ukupno 7 velikih prilika te su u dva navrata pogodili i okvir gola. Ovom pobjedom su skočili na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s osam osvojenih bodova, a ispred njih su samo nogometaši Monaca s dva boda više.

S druge strane, Lyon je posljednji s tek jednim osvojenim bodom. Nakon novog potopa, nogometašima su se obratili i njihovi ultrasi koji su zatražili da cijene dres koji nose.

“Lavovima” će dobro doći reprezentativna pauza, a nakon nje im slijedi ogled s Le Havreom.

Komentari

Povezano