Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG porazom pokvario proslavu naslova prvaka Francuske, Nantes izborio opstanak u Ligue 1

Odigralo se posljednje kolo francuske Ligue 1, a sve utakmice su odigrane sinoć u 21 sat.

Imali smo čak 5 zanimljivih susreta u kojima se odlučivalo tko će ostati u elitnom rangu francuskog nogometa i tko će izboriti mjesta za plasman u Europska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG 2:3 Clermont

Pred svojim navijačima Parižani su poraženi te su na taj način pokvarili proslavu naslova prvaka i odlazak Lionela Messija i Sergia Ramosa sa Parka prinčeva. Iako su imali prednost od 2:0 u 21. minuti, ipak su do kraja susreta gosti uspjeli preokrenuti susret u svoju korist golovima Johana Gastiena, Mehdija Zeffanea i Grejhona Kyeija, a mogli su zabiti i više da je Kyei bio precizniji s bijele točke u 37. minuti. Za domaći sastav su zabili Kylian Mbappe i Sergio Ramos koji se pogotkom oprostio od PSG-a.

Nantes 1:0 Angers

Nantes je uspio pobjedom izboriti opstanak jedinim pogotkom na susretu kojeg je zabio Ignatius Ganago u 16. minuti. Ovo im je prva pobjeda u ligi nakon što su u 23. kolu pobijedili istim rezultatom na domaćem terenu Lorient još od 12. veljače. Unatoč katastrofalnoj formi, na kraju im je ova pobjeda bila dovoljna da ostanu među elitom s obzirom na to da glavni konkurent Auxerre nije uspio pobijediti Lens na domaćem terenu.

Auxerre 1:3 Lens

U uzbudljivoj utakmici s puno golova i šansi, Lens je poslao Auxerre u niži rang. Ovo je Auxerreu drugi put u povijesti da ispada u Ligue 2 nakon sezone 2011/12. Kobni za domaćine su bili Lois Openda i Alexis ClaudeMaurice koji se dva puta upisao u rubriku strijelaca. Jedini strijelac za putnike u Ligue 2 je bio M’Baye Niang u 71. minuti susreta.

Brest 1:2 Rennes

Od trojca koji se borio za mjesta koja vode u Europska natjecanja, Rennes je jedini uspio upisati pobjedu. Sva tri pogotka su postignuta u prvom poluvremenu, a junak gostiju je bio Benjamin Bourigeaud koji je dva puta tresao mrežu protivnika. Jedini pogodak za domaći sastav je zabio Haris Belkebla. Ovom pobjedom i kiksom izravnih konkurenata, Rennes je završio na 4. mjestu tablice te se plasirao u grupnu fazu Europske lige za sljedeću sezonu.

Monaco 1:2 Toulouse

Nakon Auxerrea, najveći gubitnik ove sezone u Ligue 1 je Monaco s obzirom na to da se nije uspio plasirati u nijedno od Europskih natjecanja. Kiksali su na domaćem terenu od Toulousea koji se uspio plasirati u Europsku ligu osvojivši Francuski kup. Za goste su zabijali Zakaria Aboukhlal i Rhys Healey, dok je za domaći sastav jedini strijelac bio Wissam Ben Yedder.

Troyes 1:1 Lille

Gosti su u susret ušli kao izraziti favoriti u ovom susret, međutim kiksali su. U utakmici u kojoj su bili puno bolji suparnik, poveli su u 52. minuti pogotkom Bafodea Diakitea, no domaćini poravnavaju 20 minuta kasnije golom Ronya Lopesa. Do kraja susreta su mreže mirovale. Na njihovu sreću su ipak uspjeli izboriti mjesto koje vodi u Europsko natjecanje. Osvojivši 5. mjesto, plasirali su se u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Što se tiče ostalih utakmica, napisati ćemo samo rezultate, ipak u tim susretima nije bilo rezultatskog imperativa:

AC Ajaccio 1:0 Marseille, Lorient 2:1 Strasbourg, Nice 3:1 Lyon, Remis 1:3 Montpellier.

Komentari

Povezano