Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG prekinuo negativan niz protiv Monaca velikom pobjedom

Nogometaši PSG-a i Monaca su večeras otvorili 13. kolo francuskog nogometnog prvenstva. Na Parku prinčeva smo vidjeli čak sedam pogodaka, a Parižani su u konačnici slavili s 5:2 čime su prekinuli niz od tri utakmice bez pobjede u međusobnim ogledima.

Parižani su prvu veliku priliku imali u osmoj minuti kada se Kyllian Mbappe izvukao na lijevu nogu, ali njegov udarac s 10 metara sjajno brani Phillip Kohn. Samo četiri minute kasnije, Soungoutou Magassa je nakon centaršuta iz kornera bio blizu gola za Monaco, ali njegov udarac odlazi poviše gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. minuti su gosti, točnije Wanderson, postigli pogodak za 1:0, ali gol je opravdano poništen nakon zaleđa u začetku akcije. Tri minute nakon je Kohn upisao novu obranu nakon udarca Achrafa Hakimija s desne strane, ali u nastavku akcije – PSG vodi. Ousmane Dembele je uputio udarac s ruba šesnaesterca iskosa kojeg brani Kohn, međutim ne uspijeva iskontrolirati loptu na koju natrčava Goncalo Ramos za vodstvo od 1:0.

Nije to vodstvo dugo trajalo, a za izjednačenje se pobrinuo vratar domaćih. Gianluigi Donnarumma je u 22. minuti napravio ogromnu pogrešku te je krivim dodavanjem loptu predao Takumiju Minaminu koji taj poklon iskorištava za 1:1.

Na sljedeću veliku prigodu smo čekali sve do 33. minute kada je Mbappe dobio loptu kao na tacni, ali ju ne koristi pa njegov slabašni udarac još jednom brani Kohn. Samo četiri minute kasnije – Magassa je napravio bespotreban prekršaj nad Dembeleom u kaznenom prostoru što je rezultiralo najstrožom kaznom za PSG koju je Mbappe preciznim udarcem realizirao za 2:1 što će se pokazati konačnim rezultatom prvog dijela. Treba istaknuti da je Monaco na samom isteku 45. minute imao veliku priliku nakon što je Aleksandr Golovin krasno proigrao Minamina, no ovog puta se Donnarumma velikom obranom iskupio za kiks kod prvog gola.

Kako se završilo prvo, tako je započelo drugo poluvrijeme jer je u 47. minuti talijanski vratar ponovno zaustavio udarac Japanca iz blizine i tako ostavio svoju momčad u vodstvu. Nakon toga se utakmica malo umirila pa sve do 70. minute nismo vidjeli nikakvu opasnost sve dok Fabian Ruiz nije brzo izveo slobodan udarac sa svoje polovice, dodao Dembeleu loptu u izolaciji 1 na 1 na desnom krilu što je Francuz iskoristio za ulazak u šesnaesterac te je snažnim udarcem u bliži kut zabio gol za 3:1. Bio je to njegov prvi pogodak od dolaska u redove PSG-a.

Samo dvije minute kasnije stigla je konačna odluka o pobjedniku. Randal Kolo Muani je osvojio loptu na sredini terena, dodao za Mbappea koji je loptu proslijedio za Vitinhu, a ovaj preciznim udarcem s 18 metara matira Kohna za uvjerljivih 4:1.

Monaco je u 75. minuti smanjio na 4:2 nakon što je Minamino dodao loptu u prostor za Folarina Baloguna koji se ubacio između Hakimija i Škriniara i matirao Donnarummu.

Činilo se da će to biti i konačan rezultat utakmice, međutim Kolo Muani je u 95. minuti jedan odbijanac pospremio u mrežu za konačnih 5:2.

PSG je nakon ove pobjede osigurao prvo mjesto i nakon ovog kola jer imaju 30 bodova, četiri više od drugoplasirane Nice, dok će Monaco ostati treći s 24 boda.

Komentari

Povezano