Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG rutinski preko Milana, Borussia slavila kod Newcastlea

Večeras su odigrane utakmice u takozvanoj „skupini smrti“, odnosno skupini F Lige prvaka. PSG je na svom terenu dočekao AC Milan koji je nakon dva remija tražio svoju prvu pobjedu u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Prvo poluvrijeme je bilo visokog intenziteta, ali s malo prilika. Domaćini su dominirali posjedom, ali Milan je igrao visoki presing zbog kojeg PSG nije mogao redovito dolaziti u posljednju trećinu terena. U 32. minuti su uspjeli srušiti otpor gostiju kada je u sredini terena mladi Warren Zaire- Emery prošao svog čuvara i uposlio Kylian Mbappea koji još jednom pokazuje svoju klasu te s ruba kaznenog prostora zabija za 1:0 što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena je Ousmane Dembele postigao pogodak za 2:0, ali pogodak je poništen nakon VAR intervencije jer je u začetku akcije Manuel Ugarte napravio prekršaj. Međutim, u 53. minuti PSG ipak dolazi do novog pogotka. Domaćini su brzo izveli korner nakon kojeg je pucao Dembele, a odbijenu loptu iz neposredne blizine posprema Randal Kolo Muani.

U 89. minuti je točku na i stavio Kang-in Lee koji je ušao u igru u 71. minuti. Zaire- Emery je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu gdje je Goncalo Ramos propustio loptu za Leea koji mirno matira Mike Maignana za konačnih 3:0. Ovo je bio za Leea prvi pogodak u dresu PSG-a čiji je član postao ovoga ljeta.

U drugoj utakmici skupine, Borussia Dortmund je na gostovanju kod Newcastle slavila 1:0. pogotkom Felixa Nmecha u 45. minuti. Dortmund je bolje otvorio susret, ali pogodak su postigli tek na kraju poluvremena kada je Nmecha kontranapad svoje momčadi okrunio pogotkom.

U drugom poluvremenu je Newcastle zagospodario posjedom te je Dortmun uputio samo tri udarca, niti jedan u okvir gola. “Svrake” su čak dva puta pogađali okvir gola, ali nisu došli do izjednačenja pa su večeras upisali prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone.

Nakon tri odigrana kola, PSG je prvi u skupini sa šest bodova, Dortmund i Newcastle imaju po četiri te Milan samo ima dva kao posljednja momčad u skupini.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano