Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG rutinski svladao Strasbourg

U susretu 9. kola francuskog Le Championnata na Parku prinčeva sastali su se PSG i Strasbourg. Momčad legendarnog Patricka Vieire nije dugo izdržala pritisak domaćina.

Kylian Mbappé u desetoj minuti sigurno je realizirao kazneni udarac, kojeg je prethodno izborio Gonçalo Ramos. Tri minute kasnije gosti su izjednačili, no ne zadugo s obzirom da je nakon VAR provjere gol poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 31. minute susreta nije bilo većih uzbuđenja, a onda na scenu ponovno stupa Mbappé. On se uz gol-aut liniju riješio čuvara te uposlio usamljenog Carlosa Solera koji poentira za 2:0. U 42. minuti Mbappé je imao priliku postići svoj drugi pogodak na utakmici, no njegov udarac prošao je tik uz lijevu vratnicu.

Još jednu priliku imao je Mbappé početkom drugog dijela, ali u situaciji jedan na jedan iskazao se gostujući vratar i kapetan, Matz Sels. U 75. minuti gosti su uputili prvi udarac u okvir domaćih vrata. Nakon kornera glavom je pokušao stoper Gerzino Nyamsi, ali pucao je ravno u Gianluigija Donnarummu. Dvije minute kasnije, Fabián Ruiz nakon lijepog lažnjaka prolazi gostujućeg stopera te mirno zabija za 3:0.

Ovom pobjedom Parižani su zasjeli na prvo mjesto ljestvice s bodom više od Monaca, ali i s utakmicom više. Strasbourg je s trećim uzastopnim porazom ostao na deset osvojenih bodova te se nalazi na 12. mjestu prvenstvene ljestvice. Ovo je bio 33. susret zaredom u kojem gosti iz grada sjedišta Europskog parlamenta nisu uspjeli slaviti u Parizu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano