Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG s igračem manje svladao Le Havre

Nedjeljni program francuske Ligue 1 otvorili su Le Havre i PSG. Unatoč tome što su od desete minute igrali s igračem manje, igrači PSG-a su došli do 0:2 pobjede.

Nije moglo gore krenuti za PSG koji je u desetoj minuti ostao s desetoricom. Gianluigi Donnarumma je krivo procijenio jednu loptu te je zakačio Josuéa Casimira. S obzirom da je Donnarumma bio posljednji igrač obrane zaradio je izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog njegove greške je platio Bradley Barcola, koji je morao napustiti igru da bi umjesto njega ušao zamjenski vratar Arnau Tenas. Zanimljivo, nekoliko minuta ranije se ozlijedio Fabian Ruiz pa je umjesto njega ušao Manuel Ugarte. Tako je Luis Enrique morao potrošiti čak dvije zamjene u prvih deset minuta.

U 23. minuti PSG je unatoč igraču manje poveo. Ousmane Dembélé je vratio povratnu loptu za Kyliana Mbappéa koji od vratnice neobranjivo pogađa za 1:0 gostiju.

U drugom dijelu domaćini su u potpunosti stisli PSG. Unatoč manjoj individualnoj kvaliteti, brojčana nadmoć bila je dovoljna Le Havreu za potpunu dominaciju u drugom dijelu u kojemu su imali čak 70% posjeda.

No, sve što je uspjelo proći discipliniranu obranu PSG-a, zaustavio bi sjajni Tenas. Španjolski vratar je u potpunosti iskoristio priliku koja mu se ukazala te je najzaslužniji što njegova momčad nije primila gol. Tenas je imao čak sedam obrana te je izludio Le Havre.

Nakon silnih promašaja Le Havrea, PSG je potvrdio pobjedu u 90. minuti. Udarac Vitinhe s ruba kaznenog prostora se odbio od bloka i prevario domaćeg vratara za 2:0.

Uspio je tako PSG doći do pobjede koja je zbog okolnosti bila teža od očekivanog. Sada su ponovno otišli na četiri boda ispred prvog pratitelja Nice. S druge strane, Le Havre može žaliti što nije iskoristio priliku za skalp nad PSG-om.

Komentari

Povezano