Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG s igračem više izbacio Barcelonu iz Lige prvaka (VIDEO)

Na Stadionu Olímpic Lluís Companys, Barcelona je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ugostila PSG. Katalonci su na domaći teren donijeli prednost od 2:1, ali to nije bilo dovoljno. PSG je s igračem više rezultatom 4:1 kompletirao veliki preokret i prošao u polufinale Lige prvaka.

Nije se tako činilo kada je Barcelona rano povela, već u 12. minuti. Nakon što je Lamine Yamal vrhunski probio obranu PSG-a, na drugoj strani se našao Raphinha koji je poslao loptu u donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 29. minuti je uslijedio šok za katalonsku momčad. Branič Ronald Araujo je kao posljednji igrač napravio prekršaj nad Bradleyjem Barcolom i zaradio crveni karton. Ostao je posljednji u obrani te rumunjski sudac István Kovács odmah vadi crveni karton.

Nije dugo trebalo da PSG iskoristi brojčanu prednost. U 40. minuti Barcola je proigrao Ousmanea Dembéléa koji je zabio u gornji desni kut. VAR provjera nije poništila pogodak. Na predah su Parižani otišli s jednim golom zaostatka u sveukupnom rezultatu.

Nakon predaha PSG nastavio je s pritiskom što je ubrzo donijelo preokret. Obrana Barcelone nije ispratila Vitinhu nakon kornera, a Portugalac je to iskoristio i poslao loptu u donji lijevi kut. Xavi je nedugo zatim iz frustracije nabio strunjaču kraj kamere i zaradio crveni karton.

Nije tu bio kraj mukama Barcelone. João Cancelo je srušio Dembéléa u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Mbappe koji je pucao u gornji lijevi kut i Parižani vode 3:1.

Barcelona je tada očekivano sve bacila u napad, a PSG je to iskoristio. Nakon udarca iz kuta domaćina, gosti su iz kontre postigli pogodak. U 90. minuti je Ter Stegem upisao dvije sjajne obrane, ali treći puta je bio nemoćan i Mbappe je potvrdio prolazak svoje momčadi.

Barcelona je imala sve u svojim rukama, ali je zbog gluposti Arauja na kraju ispala iz Lige prvaka. PSG je prvi puta u svojoj povijesti prošao dalje nakon što je poražen u prvoj utakmici nokaut faze Lige prvaka.

Komentari

Povezano