Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO PSG slavio komičnim pogotkom protiv Girone; Dinamovi protivnici ubilježili pobjede

Drugi dan Lige prvaka donio je neka nova imena na najvećoj europskoj sceni. Tako je na Parku prinčeva protiv Paris Saint Germaina debitirala Girona, a debitantski nastup imao je i Slovan iz Bratislave na Celtic parku protiv Celtica. Obje debitantske ekipe nisu uspjele doći do svojih prvih pobjeda. Štoviše, obje momčadi su upisale poraze u svojim prvim nastupima. Poraz je upisala i ekipa Club Bruggea na domaćem terenu protiv Borussije Dortmund.

Na Parku prinčeva igrao se otvoren nogomet, no na prvu priliku trebali smo čekati do 11. minute kada se u prilici našao mladi Warren Zaïre-Emery, no njegov udarac je od bloka završio u korneru. Nekoliko minuta kasnije u prilici je bio i Marco Asensio. Ni njegov udarac nije pronašao željenu metu te je rezultat na semaforu i dalje bio 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena nismo vidjeli ništa vrijedno spomena. PSG je zadržao kontrolu utakmice, no prilika za ugrožavanje Paula Gazzanige nije bilo. Jedino što vrijedi izdvojiti je izlazak Asensija iz igre zbog ozljede. Njega je zamijenio Randal Kolo Muani.

U drugom poluvremenu prva je zaprijetila Girona, no mlak udarac Christiana Stuanija zaustavio je Matvey Safonov, iznenađenje na vratima domaćina.

Nekoliko minuta kasnije vidjeli smo najveću priliku na utakmicu koja je završila bez udarca. Naime, loptu u prostor dobio je Ousmane Dembélé, no Francuz se spetljao na sebi svojstven način. Previše se zabio u sredinu te se situacija jedan na jedan s vratarom pretvorila u jedan na dva te je Dembélé na kraju izgubio posjed. Isti igrač prijetio je i nekoliko akcija kasnije, no ovaj put ga je Gazzaniga zaustavio bez većih problema.

Najopasniji igrač PSG-a došao je u priliku i u 62. minuti, no ni ovaj put nije Dembélé uspio pogoditi željenu metu. Uz pomoć grede svoju mrežu je sačuvao argentinski vratar.

Od tog trenutka u potpunosti se smirila situacija, kao u prvom poluvremenu, te smo na novu priliku trebali čekati sve do 82. minute. Tada se u prilici našao Kolo Muani, no francuski napadač nije u obećavajućoj situaciji reagirao najbolje te je njegov udarac završio pored gola.

Tri minute kasnije vidjeli smo još bolju priliku. Ovaj put je veliku šansu propustio Achraf Hakimi kojemu je udarac iz blizine obranio junak Girone, Gazzaniga. Međutim, junak je u 90. minuti postao apsolutni tragičar.

Nuno Mendes probio je po lijevoj strani te je uputio, naizgled, bezopasan ubačaj. No, Gazzaniga je reagirao na amaterski način. Lopta mu je prošla kroz ruke i noge te je tako prosuo sve dobro što je napravio do tog trenutka. PSG je do kraja utakmice sačuvao svoju prednost te je upisao prva tri boda u novoj Ligi prvaka.

Arena Sport

Osim PSG-a slavila je i Borussia Dortmund na gostovanju kod Club Bruggea, slavivši s 0:3. Njima je pobjedu osigurao Jaime Jermaine Bynoe-Gittens s dva pogotka, a treći je zabio Serhou Guirassy.

U dvoboju Dinamovih protivnika Celtic je upisao veliku pobjedu nad Slovanom. Škotski prvak je nad slovačkim slavio s 5:1 te su i oni na najbolji mogući način otvorili novu sezonu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano