Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

PSG u derbiju pregazio Olympique Marseille

Pet dvoboja francuske Ligue 1 odigrano je u nedjelju, a sve oči javnosti bile su uprte u Pariz, gdje je u večernjem terminu odigran Le Classique između PSG-a i Olympiquea iz Marseilla.

Parižani su s 4:0 kući ispratili svoje najveće rivale, za četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu u međusobnim dvobojima. Mrežu Olympiquea je načeo Marokanac Achraf Hakimi već u šestoj minuti susreta za erupciju oduševljenja na Parku Prinčeva. U 32. minuti susret je zbog ozljede završio Kylian Mbappe, ali to nije uzdrmalo domaćine koji su pet minuta potom stigli do povećanja vodstva pogotkom Randala Kolo Muanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je nakon toga i postojala dvojba oko pobjednika susreta, ona je otklonjena već početkom drugog poluvremena kada je Goncalo Ramos povisio na 3:0 na asistenciju Ousmanea Dembelea, a točku na i postavio je Ramos svojim drugim pogotkom na susretu u 89. minuti dvoboja.

Prvi dvoboj dana odigran je u Metzu, gdje je Strasbourg svladao domaćina s 1:0 pogotkom 19-godišnjeg Habiba Diarre. Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Strasbourga protiv Metza u ovom susjedskom derbiju, a zanimljivo je da prije početka ovog niza u deset uzastopnih ligaških utakmica nisu uspjeli slaviti protiv Metza.

Le Havre je kod kuće s 2:1 slavio protiv Clermonta, unatoč značajnoj terenskoj dominaciji gostujuće momčadi. Lens je s identičnim rezultatom slavio protiv Toulousea, iako 2:1 i ne preslikava stvari na terenu, budući da je Lens imao čak 27 udaraca prema vratima Toulousea i potpuno dominirao terenom. U utakmici bez pretjeranih uzbuđenja Montpellier i Rennes odigrali su 0:0.

Komentari

Povezano